13:51 04.12.2014

"Мотор Січ" передає Міноборони першу партію багатоцільових Мі-8МСБ

2 хв читати
"Мотор Січ" передає Міноборони першу партію багатоцільових Мі-8МСБ

ПАТ "Мотор Січ" (Запоріжжя) забезпечило передачу замовникові першої партії багатоцільових модернізованих вертольотів Мі-8МСБ, ремоторизованих на замовлення Міністерства оборони України, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в керівництві компанії.

"На сьогодні військове відомство вже прийняло перші три машини, зібрані для армії в рамках держзамовлення. Відвантаження техніки замовникові очікується найближчими днями, її терміни залежать від замовника. Постачання ще семи машин для ЗСУ сплановано на 2015 рік", - заявив представник топ-менеджменту підприємства.

За словами співрозмовника агентства, крім того, на грудень готують передачу трьох Мі-8МСБ для Національної гвардії України.

"Складання вертольотів уже завершене. Нині тривають льотні випробування техніки", - додав він.

Відповідно до розміщеного в жовтні держзамовлення, в 2014-2015 рр. в інтересах Міноборони й Нацгвардії "Мотор Січ" поставить 13 Мі-8МСБ.

Окрім цього, наступного року планують постачання в армію багатоцільових Мі-2МСБ. Завершення сертифікації та отримання сертифікату заплановано на першу половину року.

Мі-8МСБ та Мі-2МСБ - українські ремоторизировані версії радянських багатоцільових Мі-8Т і Мі- 2, модернізацію яких здійснює запорізьке підприємство.

Мі-8МСБ оснащений новим турбовальним двигуном ТВ3-117ВМА-СБМ1В 4Е, що має підвищений на 30% експлуатаційний ресурс. Потужність двигуна у крейсерському режимі становить 1000 к.с. Мі-2МСБ оснащений новим двигуном АІ-450М потужністю 465 к.с. Обидва вертольоти оснащені новою авіонікою та вдосконаленою системою управління.

"Мотор Січ" - один з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. 2012 року в Запоріжжі створено вертолітне КБ "Мотор Січ".

У квітні "Мотор Січ" розпочала переговори з польською PZL Swidnik щодо перспектив спільної реалізації програми українського МСБ-2 на потужностях у Польщі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА