19:50 04.12.2014

Міноборони, Координаційна рада волонтерів та дружина президента України підписали меморандум про співробітництво

2 хв читати

Дружина президента Марина Порошенко, міністр оборони України Степан Полторак та Координаційна рада волонтерських організацій при Міноборони підписали меморандум про співробітництво, який дасть змогу підвищити ефективність надання благодійної допомоги військовим, які захищають Батьківщину, а також координувати зусилля військових, волонтерів та громадських активістів із забезпечення Збройних сил.

Як повідомляє прес-служба глави держави, ініціатором меморандуму виступила М.Порошенко, яка протягом тривалого часу опікується ініціативою зі збирання теплого одягу та засобів утеплення для військових. "У суспільстві сьогодні точиться дискусія про те, як, куди і кому надходить допомога в зону АТО. Саме для підвищення довіри і прозорості ми підписуємо цей документ, як сигнал суспільству, що треба об’єднувати зусилля, і подібна співпраця є дієвою та ефективною", - наголосила вона.

За словами дружини президента, кожен громадянин, який робить свій внесок речами, продуктами або обладнанням для військових і переселенців, має бути повністю упевнений, що все це надійде саме туди, де є найбільша потреба.

Міністр оборони Степан Полторак заявив, що така координація дасть змогу значно підвищити ефективність забезпечення армії. "Ми дуже вдячні волонтерам і дружині президента за таку теплу ініціативу", - сказав він.

Підписання меморандуму відбулося одночасно з передачею другого гуманітарного вантажу, який вдалося зібрати за допомогою благодійної акції М.Порошенко "З теплом у серці". До майже 20-тонного вантажу входить теплий одяг, спальники, зимове взуття та засоби для опалення, він вирушить у зону АТО до кінця доби. Перша акція "З теплом у серці" відбулася в жовтні та дала змогу направити військовим вантаж допомоги вагою 30 тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА