14:35 05.12.2014

Обов'язки між опозицією та більшістю у ВР мають бути правильно розподілені, вважає посол Томбінський

1 хв читати
Обов'язки між опозицією та більшістю у ВР мають бути правильно розподілені, вважає посол Томбінський

Голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський виступає за правильний розподіл обов'язків між опозицією та більшістю в українському парламенті.

"Кожна демократія має запропонувати правильний розподіл обов'язків між опозицією та позицією партій. Система стримування і противаг є сталою практикою в парламентах демократичних країн, заснованою на розумінні того, що більшість може в один день стати меншістю, і навпаки", - сказав посол, коментуючи агентству "Інтерфакс-Україна" ситуацію з розподілом керівних посад у комітетах Верховної Ради.

Саме тому, за його словами, так багато політиків з ЄС під час відвідування Верховної Ради України серед інших ставлять питання щодо прав опозиції.

Як відомо, представники парламентської опозиції не отримали жодної керівної посади в комітетах Верховної Ради. Фракція "Опозиційний блок" наполягала на керівництві трьома комітетами - з питань свободи слова, з питань прав людини та регламентного комітету - і відмовилася від керівництва в будь-якому парламентському комітеті, оскільки коаліція не зважила на їхнє прохання, запропонувавши лише регламентний комітет.

Водночас три комітети Верховної Ради поки що не отримали своїх керівників.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА