19:22 16.12.2014

Варіанти бюджету-2015 базуються на нинішньому офіційному курсі гривні та курсі в 17 грн/$1 - Яценюк

2 хв читати

Уряд наразі не визначився з остаточним прогнозом курсу гривні для розрахунку проекту держбюджету на 2015 рік, розглядаючи його в діапазоні 15,77-17 грн/$1 та чекаючи на прогноз від Національного банку, повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Нині ми розраховуємо бюджет із точки зору двох варіантів: або нинішній курс, встановлений НБУ, додаткове допущення - це курс 17 грн/$1", - сказав прем'єр журналістам після прильоту до Києва з Брюсселя, де він брав участь у засіданні Ради асоціації між Україною та Європейським Союзом.

"Але ми очікуємо від Нацбанку прогнозу на наступний рік, оскільки згідно з Конституцією він відповідає за стабільність української національної грошової одиниці", - додав А.Яценюк.

На його думку, курсові скачки російського рубля стосовно долара та євро також впливатимуть на українську економіку.

Глава уряду уточнив, що наразі немає точних цифр бюджету.

"Ми працюємо щодня над розрахунками бюджету, тому що тотально змінилася податкова база... Кожну цифру, кожен податок, кожен рядок фінансування у бюджеті ми покажемо", - сказав він.

А.Яценюк зазначив, що паралельно тривають консультації з парламентськими фракціями, щоб під час голосування парламент підтримав і закон про держбюджет, і поправки до податкового законодавства, на яких цей бюджет буде побудований.

Як повідомлялося, НБУ у вівторок послабив офіційний курс гривні з 15,760382 грн/$1 до 15,773905 грн/$1 - нового історичного мінімуму.

Водночас оператори міжбанківського ринку стверджують, що цього дня в умовах збереження незадоволеного попиту та негативного впливу стрімкої девальвації рубля гривня подешевшала до 18-19 грн/$1 або навіть більше, а так звані інформаційні системи позабанківського обміну готівкової валюти, що відображають чорний ринок, у вівторок показують курс на рівні близько 20-20,5 грн/$1.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА