14:40 18.12.2014

Київ шукає гроші, щоб виплатити зарплату працівникам КП "Київпастранс" - Кличко

2 хв читати
Київ шукає гроші, щоб виплатити зарплату працівникам КП "Київпастранс" - Кличко

Столична влада робить все, щоб виплатити зарплату працівникам "Київпастрансу", у яких виникли затримки з виплатою через те, що Кабінет Міністрів не виплачує місту компенсацію за перевезення пільговиків, заявив мер Києва Віталій Кличко.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, для цих цілей вже знайдені 27 млн грн.

"КМДА продовжує працювати над тим, щоб залучити необхідні кошти", - підкреслив В. Кличко.

Він нагадав, що затримка виплати зарплати працівникам "Київпастрансу" обумовлено тим, що уряд компенсував лише 30% суми за пільгові перевезення, а загалом заборгованість на сьогодні становить 130 млн грн.

"Ми зараз робимо все, щоб знайти гроші, вже перерахували з міського бюджету 16 млн грн, і найближчим часом перерахуємо ще 11 млн грн. Я звертався, і ще звертатимуся до Кабміну, щоб нам повернули гроші, які вилучають з Києва. Ми повинні їх якомога швидше отримати, щоб виплатити зарплати", - зазначив В. Кличко.

Мер розповів, що він спілкувався з представниками профспілок, і що тролейбусні та автобусні депо працюють. А з трамвайними депо тривають переговори, і найближчим часом трамваї мають вийти на лінії.

"Ми працюємо над тим, щоб знайти гроші. До кінця року з міського бюджету буде виділено 54 млн грн на покриття заборгованості перед "Київпастрансом". Оскільки уряд не перераховує компенсації за перевезення пільговиків фінансове, то тягар лягає на столичний бюджет і киян ", - наголосив В. Кличко.

Разом з тим, прес-служба незалежної профспілки "Трудова солідарність" повідомила, що на найближчий час заплановано екстрену нараду прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з В. Кличко через страйк транспортників.

"Протест працівників комунального транспорту викликав справжній колапс на вулицях столиці. Зараз страйкують три трамвайних депо: Дарницьке, Подільське та ім.Т.Шевченка. Робітники заявляють, що не припинять страйк, доки їм не виплатять зарплату. Транспортників підтримала незалежна профспілка "Трудова солідарність", до якої входять багато працівників "Київпастрансу". За словами активістів, якщо зарплату сьогодні не буде виплачена, до страйку готові приєднатися автобусні депо", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА