17:00 18.12.2014

Українці-кримчани можуть отримати свідоцтво про народження в загсах на материковій частині України

2 хв читати
Українці-кримчани можуть отримати свідоцтво про народження в загсах на материковій частині України

Українські громадяни, які проживають у тимчасово окупованому Криму, мають право отримати свідоцтво про народження громадянина України. Документ можуть отримати не лише батьки, а й близькі родичі дитини без її приїзду на материкову Україну.

Як повідомляє сайт представництва президента України в АР Крим, оформити документ можна вільно, звернувшись на материковій частині України до відділів державної реєстрації актів громадянського стану (ЗАГС).

Для отримання свідоцтва про народження одному з батьків необхідно надати такі документи: паспорт громадянина України одного з батьків або близького родича; копію паспорта громадянина України другого батька; свідоцтво про шлюб (за наявності); оригінал медичної довідки про народження дитини (довідка видається в медичному закладі, де приймають пологи).

У разі якщо батьки мають різні прізвища або проживають однією сім'єю, але не перебувають у шлюбі між собою, їх присутність під час оформлення свідоцтва у відділі загсу обов'язково.

Отримати свідоцтво про народження може й близький родич. Йому необхідно мати паспорт громадянина України, копії паспортів громадянина України батьків і вищезгадані документи.

Як повідомлялося, 16 травня 2014 року голова Верховної Ради, в. о. президента України Олександр Турчинов підписав розпорядження про тимчасове розміщення постійного представництва президента України в АР Крим у Херсоні. Документ було підписано з метою відновлення роботи представництва президента в умовах "тимчасової окупації Автономної Республіки Крим".

22 травня О.Турчинов указом призначив постійним представником президента України в АР Крим Наталію Попович, яка раніше очолювала Центр зайнятості в Ялті.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА