14:02 20.12.2014

Комбат "Дніпра" озвучив свої умови пропуску в зону АТО вантажівок із гуманітарною допомогою

2 хв читати
Комбат "Дніпра" озвучив свої умови пропуску в зону АТО вантажівок із гуманітарною допомогою

Командир добровольчого батальйону "Дніпро", народний депутат України Юрій Береза озвучив низку своїх умов для пропуску в зону АТО вантажівок з гуманітарною допомогою для мирних жителів.

"На кожній машині, яка перевозитиме гуманітарний вантаж, має майоріти український синьо-жовтий прапор. У кожній машині має бути журналіст. Представники місії ОБСЄ мають взяти на себе зобов'язання - надати нам відеоматеріал, який підтверджує факт того, що кожний продовольчий набір потрапив саме до рук мирних жителів", - написав комбат на своїй сторінці у Facebook.

"У разі, якщо я дізнаюся, що хоч один кілограм допомоги отримає супермаркет, терористи, або російські військові, я обіцяю, що жодна машина "гуманітарної допомоги" від пана Ахметова не потрапить на територію Донецької області. Ми навчимо вас, Рінате, жити за законами Божими і Конституцією України. Слово офіцера", - наголосив Ю.Береза.

Він також розповів, що в п'ятницю добровольчі батальйони пропустили в Донецьк вантажівки з допомогою фонду Ріната Ахметова, однак "чекаємо на відео, яке підтвердить, що вантаж прибув за адресою".

"Жителі окупованих територій, наші знедолені брати, мають отримувати гуманітарну допомогу безперешкодно. Але за умови, що вони її отримають. Ми пропустили кілька вантажівок на територію Донецької області. Адже ми не можемо допустити ще більших страждань на підлеглих терористам територіях. Страждання жителів цих міст - наш спільний біль. Але ми не дозволимо, щоб цей вантаж отримували терористичні організації, або, щоб його використовували з метою комерції", - наголосив комбат.

Позицію Ю.Берези підтримав і командир добровольчого батальйону "Миротворець", народний депутат Андрій Тетерук.

"Як правило, я дуже рідко коментую заяви своїх бойових друзів. Але в цьому випадку я цілком і повністю підтримую рішення Юрія Берези. Від себе хочу додати, що дії, які сприяють звільненню полонених, необхідно вживати негайно", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА