15:10 20.12.2014

У столиці припинено діяльність "конвертаційного центру" з оборотом у 1 млрд грн

1 хв читати

Співробітники ГУБОЗ спільно з Генеральною прокуратурою України викрили діяльність великого конвертаційного центру в Києві, оборот якого за поточний рік становив 1 млрд грн, повідомляється на сайті МВС України в суботу.

"Конверт" розташовувався в Києві та надавав "послуги" з конвертації коштів та мінімізації податкових зобов'язань понад 1 тис. підприємств реального сектора економіки. У схемі діяльності були задіяні банківська установа ПАТ КБ "Стандарт", понад 40 підприємств з ознаками фіктивності, транзитні підприємства та понад 30 фізичних осіб, із рахунків яких кошти переводили в готівку", - йдеться в повідомленні.

У рамках розслідування було проведено сім обшуків, під час яких вилучено близько 5 млн грн, 17 печаток підприємств із ознаками фіктивності, первинні бухгалтерські документи, а також чотири одиниці зброї та боєприпаси.

"Крім цього, накладено арешт на рахунки підприємств з ознаками фіктивності та фізичних осіб, задіяних у злочинній схемі на суму близько 4 млн грн", - повідомив глава МВС Арсен Аваков.

Під час документування встановлено причетність до діяльності "конвертаційного центру" близько 10 осіб. Крім того встановлено корупційні зв'язки організаторів "конверта" з керівництвом однієї з районних податкових інспекцій Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА