18:44 22.12.2014

Кредитна угода між "Енергоатомом" і ЄБРР на EUR300 млн набула чинності

1 хв читати
Кредитна угода між "Енергоатомом" і ЄБРР на EUR300 млн набула чинності

Київ. 22 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Державне підприємство "НАЕК "Енергоатом" 19 грудня отримало повідомлення від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) про набуття чинності кредитної та гарантійної угод, укладених відповідно до 25 березня і 15 травня 2013 року й ратифікованих Верховною Радою в травні 2014 року, повідомила прес-служба компанії в понеділок.

Як зазначено в прес-релізі, "Енергоатом" виконав усі необхідні умови банку для набуття чинності цих угод відповідно до стандартних положень і умов ЄБРР.

"Таким чином, роботу із отримання кредиту від ЄБРР у розмірі EUR300 млн, які потрібні для реалізації проекту комплексної (звідної) програми підвищення безпеки енергоблоків атомних електростанцій, можна вважати завершеною", - йдеться в повідомленні.

Верховна Рада в травні 2014 року ратифікувала гарантійні угоди по кредитах ЄБРР і Європейської спільноти щодо атомної енергії (Euratom) для "Енергоатому" на загальну суму EUR600 млн.

Реалізація програми допоможе зробити рівень безпеки українських блоків таким, що відповідає міжнародним вимогам, а також забезпечить виконання в повному обсязі міжнародних зобов'язань України з підвищення безпеки робочих АЕС. Необхідні для виконання програми витрати щороку уточнюють. Фінансування програми за рахунок бюджетних коштів не передбачено.

"Енергоатом" є оператором усіх робочих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Южно-Українську, Рівненську та Хмельницьку станції, оснащені водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА