12:13 06.01.2015

Волонтери офіційно опікуватимуться речовим і продовольчим забезпеченням української армії

2 хв читати
Волонтери офіційно опікуватимуться речовим і продовольчим забезпеченням української армії

Речовим і продовольчим забезпеченням української армії офіційно опікуватимуться волонтери, повідомив радник президента країни Юрій Бірюков.

"Годину тому міністр оборони прийня в рішення про реформування Департаменту держзакупівель і призначенн я директором цього департаменту Неллі Стельмах", - повідомив Ю.Бірюков на прес-конференції в понеділок.

Він зазначив, що Н.Стельмах була біля витоків волонтерського руху.

За його словами, її офіційн е призначення на цю посаду триватиме кілька днів, після чого у неї "з'явиться повний спектр повноважень щодо речово го й продовольчо го забезпеченн я української армії".

"З цієї миті ми можемо говорити, що, по суті, саме представники волонтерів відповідатимуть за речове і продовольче забезпечення усієї української армії. Для нас це перемога", - підкреслив він.

Ю.Бірюков нагадав, що у складі Міноборони півтора місяці тому бу ло створен о центр взаємоді ї з волонтерами, до якого увійшли вісім волонтерів.

За словами радника, за минулі півтора місяці волонтерам "не вдалося нічого зробити через тотальн ий спротив будь-яким реформам усередині системи кадрового складу Міністерства оборони".

Ю.Бірюков також повідомив, що впродовж першого кварталу 2015 року постачання продовольства забезпечуватимуть, як і раніше, чотири українські компанії, які займалися цим і в попередні роки. Проте потім будуть внесені законодавчі зміни, які дозволять здійснювати електронні торги за участю будь-яких компаній.

Радник президента підкреслив, що в 2014 році через бездіяльн ість працівників Департаменту державних закупівель фактично не було використано 60 млн грн через зірван і угоди з речово го забезпеченн я.

Ю.Бірюков так ож повідомив, що в системі Міністерства оборони і Генерального штабу "буде низка звільнень" і нових кадрових призначень, про що буде оголошено на прес-конференції 8 січня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА