15:09 28.01.2015

Режим НС введено лише в тих районах Луганської області, де тривають бойові дії - Москаль

2 хв читати
Режим НС введено лише в тих районах Луганської області, де тривають бойові дії - Москаль

Режим надзвичайної ситуації уведено не в усій Луганській області, а лише в тих її районах, де точаться бойові дії, повідомляється на офіційному сайті глави Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

"Необхідності вводити режим надзвичайної ситуації по всій області немає, оскільки в деяких районах бойові дії практично не здійснюються. Тому районні комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що виникла внаслідок бойових дій, створені в трьох районах Луганщини - Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському" , - заявив Г.Москаль.

За його словами, особливу увагу в забезпеченні відновлення і функціонування систем життєзабезпечення приділено м. Щастя, смт. Станиця Луганська, селам Кримське, Новотошківка, Трьохізбенка, Троїцьке і Чорнухине, "тобто населеним пунктам, що перебувають на лінії вогню". "Тут встановлюються автономні джерела живлення, створюються додаткові аварійні бригади для ремонту пошкодженої інфраструктури, у разі різкого похолодання будуть розгорнуті пункти обігріву. В медустановах поблизу зони бойових дій триває повне укомплектування персоналом, крім того, мирним жителям надаватиметься невідкладна медична допомога медсанбат Збройних сил", - додав Г.Москаль.

Як наголошується в повідомленні, Г.Москаль створив спеціальну комісію з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яку очолив сам і до якої увійшли його заступники, керівники структурних підрозділів обладміністрації, представники правоохоронних органів та ДСНС.

На нараді зі створення комісії розглядалися питання першочергового надання гуманітарної допомоги жителям постраждалих від обстрілу міст і сіл, підготовки інтернатів для прийому дітей із прифронтових населених пунктів, створення реєстру людей, які хочуть виїхати з небезпечних територій.

Як повідомлялося, 26 січня Кабінет Міністрів України прийняв рішення про введення режиму надзвичайної ситуації в Луганській та Донецькій областях, а на всій території України вводиться режим підвищеної готовності до реагування на надзвичайні ситуації. Крім того, в кожній області за аналогією з держкомісією з НС керівником облдержадміністрації створюється відповідна регіональна комісія з НС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА