17:00 28.01.2015

Близько 650 тисяч жителів у Донецькій області залишилися без води - "Вода Донбасу"

2 хв читати
Близько 650 тисяч жителів у Донецькій області залишилися без води - "Вода Донбасу"

За минулу добу основні об'єкти водопостачання Донецької області зазнали цілеспрямованого обстрілу, повідомляє прес-служба комунального підприємства "Компанія "Вода Донбасу".

Як зазначили в прес-службі, у зв'язку зі сформованою ситуацією наразі підприємство переходить на резервні джерела водопостачання - водосховища.

У компанії поінформували, що, зокрема, на Горлівській ділянці каналу Сіверський Донець-Донбас до вже наявних пошкоджень додалося нове – імовірно, поблизу трикотажної фабрики, де пошкоджено напірний трубопровід.

"Виїхати на місце аварії немає можливості через постійні обстріли", - йдеться в повідомленні.

Крім того, знеструмлено насосну станцію першого підйому Південно-Донбаського водопроводу, характер пошкоджень наразі невідомий.

"Без води залишиться вся південно-західна група міст, а це: Красноармійськ, Українськ, Гірник, Курахове, Селидове, Димитров, Білозерське, Новодонецьке, Олександрівка, Волноваха, Докучаєвськ, Вугледар, а також прилеглі села і селища, загалом з населенням близько 650 тис. осіб. Червоноармійська та Великоанадольський фільтрувальні станції не мають резервних водосховищ, тому навіть за умови відновлення роботи насосної станції першого підйому Південно-Донбаського водогону без забезпечення водопостачання каналом Сіверський Донець-Донбас відновити подачу води на цю групу населених пунктів буде неможливо ", - повідомили в прес-службі.

Також зафіксовані нові пошкодження на Верхньокальміуській фільтрувальної станції: пошкоджено кабелі зв'язку, трансформатори на насосній станції, а на Волинцевській фільтрувальної станції пошкоджено будівлю фільтрів.

"Колектив КП "Компанія "Вода Донбасу" попереджає про катастрофічні наслідки зупинки подачі води в зимовий період! Цивільне населення, яке нестерпно страждає від постійних обстрілів, зазнає ще одних тортур - страждань від спраги та холоду!", - наголосили у водопостачальній компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА