18:16 29.01.2015

"Укрзалізниця" звинувачує АМКУ в перешкоджанні закупівлі вугілля для залізниць

3 хв читати

Конкурсні торги із закупівлі кам'яного вугілля для залізниць України, розкриття пропозицій за якими мало відбутися 29 січня об 11:00, відкладено через втручання Антимонопольного комітету України (АМКУ) за скаргою ТОВ "Тепло-Холдинг" (Львів).

Згідно з прес-релізом Державної адміністрації залізничного транспорту ("Укрзалізниця"), за зверненням цієї самої компанії АМКУ скасував відкриті торги із закупівлі вугілля у 2014 році.

"Цього разу АМКУ не скасував конкурсні торги, а призупинив. Рішення про це з'явилося напередодні. У своєму рішенні від 28 січня постійна адмінколегія АМКУ навіть визнала необґрунтованість скарги ТОВ "Тепло-Холдинг" про нібито дискримінаційні вимоги в документації конкурсних торгів", - йдеться в прес-релізі.

На відкритих торгах у четвер Держпідприємство матеріально-технічного забезпечення залізничного транспорту ("Укрзалізничпостач") мало розкрити конкурсні пропозиції на постачання понад 22 тис. тонн вугілля для залізничної галузі, що становить 48% плану на 2015 рік, зазначає прес-служба.

"Через реакцію АКМУ терміни знову затягуються. Централізовано закупити кам'яне вугілля держпідприємству "Укрзалізничпостач" не вдається з лютого 2014 року, а самостійно залізниці можуть придбати лише невеликі обсяги", - скаржаться в адміністрації.

Як повідомлялося, АМКУ 28 січня прийняв до розгляду скаргу ТОВ "Тепло-Холдинг" про порушення "Укрзалізничпостачем" законодавства під час закупівлі кам'яного вугілля за держкошти, припинивши процедуру закупівлі на термін до ухвалення рішення за скаргою.

Згідно з текстом рішення постійної адмінколегії АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері держзакупівель, було встановлено, що "Тепло-Холдинг" повідомив про встановлення замовником дискримінаційних вимог у документації конкурсних торгів і просив прийняти скаргу до розгляду, призупинити процедуру закупівлі, зобов'язати замовника внести зміни до документації конкурсних торгів. Водночас колегія АМКУ визнала недостатніми обставини, викладені в скарзі.

"Наведеної в скарзі та долучених до неї матеріалах інформації недостатньо для ухвалення рішення про встановлення чи відсутність порушення зазначеної процедури закупівлі. Для з'ясування обставин, викладених у скарзі, та ухвалення рішення необхідно отримати додаткову інформацію, документи і матеріали, що стосуються проведення замовником процедури закупівлі", - зазначили в АМКУ.

Розгляд скарги відбудеться 6 лютого 2015 року об 11:00.

Раніше, 24 жовтня 2014 року адміністративна колегія АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель за результатами розгляду скарги "Тепло-Холдингу" прийняла рішення зобов'язати "Укрзалізничпостач" скасувати процедуру закупівлі кам'яного вугілля.

Пізніше начальник правового департаменту "Укрзалізниці" Олег Тітов повідомив, що "Укрзалізничпостач" повторно проведе конкурс із закупівлі понад 70 тис. тонн вугілля для потреб залізничної галузі, оскільки Окружний адміністративний суд Києва 24 листопада визнав протиправним рішення АМКУ про скасування конкурсу.

У суді "Тепло-Холдинг" не зміг довести свій намір брати участь у зазначеному конкурсі та здатність постачати вугілля.

За даними ДП "Інформаційно-ресурсний центр" ТОВ "Тепло-Холдинг" зареєстровано у Львові у травні 2005 року. Його статутний капітал становить 10 тис. грн. Засновником ТОВ є фізична особа Роман Жук, керівником - Костянтин Кейван.

Основний вид діяльності компанії - неспеціалізована оптова торгівля, проте також, згідно з КВЕД, компанія здійснює видобуток кам'яного вугілля; виробництво гофрованого паперу і картону, паперової та картонної тари; оптову торгівлю машинами та обладнанням для добувної промисловості та будівництва; оптову торгівлю твердим, рідким, газоподібним паливом та подібними продуктами.

Р.Жук та К.Кейван обіймали аналогічні посади у львівському ТОВ "Світ СР", яке було зареєстровано в смт Новий Яричів (Львівській обл.) та припинило діяльність у лютому 2014 року.

Проте компанія з аналогічною назвою й адресою, але іншим кодом провадить діяльність аналогічну ТОВ "Тепло-Холдинг". Її співзасновником і керівником є Р.Жук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА