20:22 29.01.2015

Кілька співробітників Адміністрації президента України позбулися посад через отримання статусу учасників АТО

2 хв читати
Кілька співробітників Адміністрації президента України позбулися посад через отримання статусу учасників АТО

З Адміністрації президента України буде звільнено кількох службовців, що отримали статус учасника антитерористичної операції на сході України, повідомляє прес-служба глави держави в четвер.

"Сьогодні президент України прийняв рішення про звільнення кількох співробітників Адміністрації президента, які останнім часом отримали статус учасників АТО. Статус учасника бойових дій мають отримувати тільки ті військові, хто безпосередньо на полі бою зі зброєю в руках захищає нашу свободу. Воєнний туризм, якщо є такі випадки, потрібно припинити", - зазначив заступник голови АП Андрій Таранов.

За його словами, документи щодо звільнення цих чиновників підписує голова АП Борис Ложкін.

Як зазначено в повідомленні, глава держави ініціюватиме перегляд критеріїв статусу учасника АТО на законодавчому рівні, щоб "чітко розмежувати статус військових і цивільних учасників антитерористичної операції". На переконання президента, статус учасника АТО мають отримувати лише особи, безпосередньо задіяні в операції на місцях, а регулярні службові відрядження не можуть бути підставою для його отримання.

А.Таранов зазначив, що Адміністрація президента звернулася до відповідних органів із проханням надати повний список тих, хто отримав посвідчення учасника АТО, "щоб переконатись, що ніхто більше не виявив бажання стати воєнним туристом - ні з адміністрації, ні серед представників місцевих органів влади".

Як повідомлялося, 14 січня Кабінет Міністрів України звільнив заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Дмитра Ісаєнка за незаконне отримання статусу учасника антитерористичної операції на сході України. Днем раніше народні депутати змусили Д.Ісаєнка написати заяву про відмову від статусу учасника бойових дій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА