11:53 30.01.2015

Бої за Вуглегірськ тривають, Дебальцеве утримують українські сили

2 хв читати
Бої за Вуглегірськ тривають, Дебальцеве утримують українські сили

Місто Вуглегірськ (Донецька обл.) перебуває під контролем бойовиків, українські військові утримують окремі опорні пункти. У Дебальцевому ситуація складна, але сил і засобів для відповіді противнику достатньо, повідомив народний депутат (фракція "Об'єднання "Самопоміч"), командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

"Вуглегірськ перебуває під контролем терористів. Окремі наші опорні пункти тримаються. Атака відбулася вчора, після артобстрілу було завдано удару танками по позиціях сил АТО", - написав він на сторінці у Facebook у п'ятницю.

За інформацією С.Семенченка, протягом кількох тижнів до цього загони терористів "просочилися до міста під виглядом мирних жителів і вдарили з тилу". "У Вуглегірську перебуває бронетехніка противника, обладнано снайперські гнізда в житлових будинках, місто активно зміцнюється", - додав він.

Стосовно ситуації в Дебальцевому комбат зазначив, що там працює диверсійна група противника, основна мета якої - "знищення нашої бронетехніки і солдатів". "По місту постійно працюють "Гради" і блукальні міномети. Перебувати на відкритому місці понад десять хвилин недоцільно, оскільки відбувається постійний обстріл. Також активізувалися спроби противника зрізати дебальцівський виступ - з боку території, контрольованої "ЛНР", - розповів він.

С.Семенченко наголосив, що ситуація напружена, але "перебуває під повним контролем". "Сил і засобів для завдання удару по противнику достатньо. Бойовий дух - високий", - запевнив він.

Він також зазначив, що прибув на ці території з ударною частиною батальйону "Донбас" для виконання бойових завдань.

У свою чергу народний депутат (фракція "Народний фронт"), радник глави МВС Антон Геращенко наводить у Facebook таку інформацію: "Говорив із начальником Донецької міліції В'ячеславом Аброськіним та з хлопцями зі спецбатальйону міліції "Світязь" про ситуацію в районі Вуглегірська-Дебальцевого. Вуглегірськ і Дебальцеве - наші!".

За його словами, вчора в другій половині дня терористичні угруповання наступали на Вуглегірськ і "навіть зайшли на одну з околиць цього містечка". "Але ввечері в результаті точних артилерійських ударів і сміливих маневрів наших танкістів ворога було зупинено. Бої тривають на околиці Вуглегірська убік Єнакієвого. Там героїчно тримає оборону 13-й територіальний батальйон ЗСУ", - розповідає А.Геращенко.

"Штаб АТО і Генштаб повністю в курсі ситуації навколо Вуглегірська і мають приймати всі необхідні рішення для ефективного відбиття атак та оборони Вуглегірської ділянки оборони", - додав він.

Що стосується Дебальцевого, то, за словами радника глави МВС, центр міста тримає під контролем батальйон міліції спецпризначення "Світязь".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА