14:35 31.01.2015

Бібліотека ІНІСН, одна з найбільших в Росії, горить вже понад 15 годин

2 хв читати
Бібліотека ІНІСН, одна з найбільших в Росії, горить вже понад 15 годин

Бібліотека Інституту наукової інформації з суспільних наук на південному заході Москви горить вже понад 15 годин

Заявка про пожежу надійшла до Центру управління в кризових ситуаціях Головного управління МНС Росії по Москві о 22:09 п'ятниці. Однак пожежу досі не ліквідовано. Про її локалізацію на площі 2 тис. кв. метрів у прес-службі столичного главку МНС повідомили о 00:07.

Співробітник МНС, який бере участь у гасінні пожежі, повідомив в ефірі телеканалу "Росія 24", що на об'єкті працюють 55 одиниць техніки та 193 людини.

"Складність гасіння пожежі зумовлена тим, що на момент прибуття перших підрозділів сталося обвалення тримальних легких конструкцій, тому доводиться гасити пожежу під завалами. Ситуація нормалізувалася, стабільна. Я думаю, що найближчим часом ми згасимо пожежу", - сказав він.

Директор ІНІСН академік Юрій Пивоваров в ефірі телеканалу повідомив, що книги з бібліотеки не постраждали, і подякував пожежникам за порятунок фондів книгосховища.

"Ці хлопці (пожежники - ІФ) зробили все, що тільки можна, щоб врятувати книги, інше, я думаю, ми відбудуємо", - сказав Ю.Пивоваров.

За його інформацією, бібліотека ІНІСН - найкраща бібліотека в Європі з суспільних наук, це четверта бібліотека в Росії, друга після "Ленінки" в Москві.

Ю.Пивоварів сказав "Інтерфаксу", що на відновлення бібліотеки ІНІСН знадобиться кілька років. Академік висловив сподівання, що більша частина книг у фондах бібліотеки не загинула у вогні, а руйнівну дію вологи на сторінки можна буде компенсувати.

"Водою - зачепило. Це погано, але поправно. Головне, щоб вогонь не зачепив. Інститут - знищений. Фонд, думаю, буде врятовано", - сказав Ю.Пивоваров, наголосивши, що в інституті "сподіваються врятувати все".

Пожежі на третьому поверсі триповерхової будівлі на Нахімовському проспекті, будинок 51 було надано третій ступінь складності за п'ятибальною шкалою. У будинку сталося часткове обвалення покрівлі на площі 1 тис. кв. метрів.

Перші пожежно-рятувальні підрозділи прибули на місце пожежі о 22:15 мск. Відомостей про постраждалих не надходило.

Як стало відомо, за цією адресою розташовується Інститут наукової інформації з суспільних наук, пожежа сталася в його фундаментальній бібліотеці, яка є одним із найбільших книгосховищ Росії.

У прес-службі ГУ МВС Росії у Москві "Інтерфаксу" повідомили, що на місце події прибули співробітники поліції, які забезпечують охорону громадського порядку та безперешкодний проїзд спецтехніки до місця гасіння.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА