14:53 31.01.2015

Мінкульт фінансуватиме тільки ті заходи, які пов'язані з підтримкою АТО - міністр

2 хв читати
Мінкульт фінансуватиме тільки ті заходи, які пов'язані з підтримкою АТО - міністр

Міністерство культури фінансуватиме тільки ті культурні заходи, які пов'язані з підтримкою військових і учасників АТО, заявляє віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко.

"Доки у країні російська агресія, ми не можемо працювати як у мирний час, і культури це стосується також", - зазначив віце-прем'єр, повідомляє його прес-служба в суботу.

"Пріоритет культурної політики за часів російської агресії - допомога українським військовим і антитерористичній операції", - сказав він.

В.Кириленко розповів, що у Міністерство надходять тисячі прохань від відомих і талановитих людей про підтримку. "Але цього року всі кошти спрямовуватимуться на державні заходи, офіційні урочистості чи пам'ятні дати, а всі інші - тільки на ті заходи, які сприяють бійцям АТО і проведенню АТО. Скінчиться війна, ми переможемо і знову будемо фінансувати звичайні концерти", - сказав міністр.

Він також повідомив, що в понеділок буде створено координаційну художню раду, до якої увійдуть відомі українські артисти, які вже виступають у зоні АТО або мають такі плани.

"Усі художники, артисти, поети, діячі культури, які їздять або прагнуть їздити в зону АТО, об'єднаються в одну координаційну Раду, щоб не їздити в ті самі місця, а покрити все, і передову, і шпиталі, і великі збірні пункти. Це буде їхня ініціатива і їхня участь в АТО", - сказав В.Кириленко. Він додав, що учасники такої координаційної ради контролюватимуть розподіл коштів на мистецькі заходи, пов'язані з АТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА