16:21 01.02.2015

Представники "ДНР" і "ЛНР" у Мінську погрожували повномасштабною війною в разі невиконання Україною вимог - Кучма

2 хв читати
Представники "ДНР" і "ЛНР" у Мінську погрожували повномасштабною війною в разі невиконання Україною вимог - Кучма

Представники самопроголошених "ДНР і "ЛНР" під час консультацій у Мінську в суботу погрожували українській стороні відновленням повномасштабних бойових дій по всій лінії зіткнення сторін.

"Вони вимагали видання указу президента України про одностороннє припинення вогню, погрожуючи у разі невиконання цього ультиматуму відновленням повномасштабних боїв на всій лінії фронту", - повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" другий президент України, член Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма в неділю.

При цьому, зазначив він, представник "ДНР" Денис Пушилін і "ЛНР" Владислав Дейнего наполягали на визначенні лінії зіткнення станом на 31 січня, а не тієї, яку було зафіксовано в Мінських угодах від 19 вересня 2014 року. "У відповідь на запитання, які можуть бути гарантії того, що у майбутньому вони не визначать яку-небудь іншу лінію, вони промовчали", - сказав Л.Кучма.

Він також повідомив, що представники сепаратистів не були ознайомлені з запропонованим українською стороною планом дій щодо реалізації Мінського меморандуму. "Ми відправили цей план усім сторонам заздалегідь, але з якихось причин його представникам не показали", - сказав Л.Кучма.

На його думку, така позиція представників "ДНР" і "ЛНР" суперечить, зокрема, і заявленій позиції Росії, оскільки у суботу під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом президент РФ Володимир Путін висловив сподівання на досягнення домовленостей у Мінську.

"Саме тому ми нині чекаємо на реакцію Росії", - зазначив Л.Кучма.

Як повідомлялося, в суботу в Мінську відбулися консультації Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі. Увечері того ж дня Л.Кучма заявив про зрив запланованого на 31 січня раунду консультацій.

"Сьогоднішні консультації щодо Плану виконання Мінських домовленостей, який містить перелік конкретних заходів, спрямованих на швидку деескалацію ситуації, були зірвані у зв'язку з неявкою підписантів Мінських документів О.Захарченка та І.Плотницького, ультимативними заявами їх представників Д.Пушиліна і В.Дейнега, а також їх відмовою обговорювати План заходів щодо негайного припинення вогню і відведення важкого озброєння", - сказав Л.Кучма.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА