16:47 26.02.2015

Єдиною погодженою умовою виділення Україні кредиту МВФ є виконання попередніх заходів - Мінфін

2 хв читати
Єдиною погодженою умовою виділення Україні кредиту МВФ є виконання попередніх заходів - Мінфін

Єдиною умовою, яку обговорювали Україна та місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо надання країні нового кредиту у рамках механізму розширеного фінансування (EFF), є виконання Києвом низки "попередніх заходів" (prior actions) до засідання ради директорів фонду, повідомляє український Мінфін.

"Перелік цих "попередніх заходів" є чітким і був погоджений з технічною місією МВФ. Інші фактори не обговорювалися", - йдеться в повідомленні відомства, поширеному в четвер у зв'язку з появою в ЗМІ інформації про начебто можливість відмови МВФ у допомозі Україні у разі ескалації конфлікту на Донбасі.

Мінфін уточнює, що ці попередні заходи, зокрема, передбачають ухвалення Верховною Радою поправок до держбюджету-2015, Податкового кодексу та пенсійного законодавства. Голосування за цей пакет законодавчих змін у парламенті заплановано на 3 березня, а нині уряд проводить консультації та переговори з усіма депутатськими фракціями, що входять до парламентської коаліції.

"Міністерство фінансів впевнено в тому, що партнери уряду по коаліції підтримають цей пакет законодавчих змін і тим самим відкриють Україні дорогу до нового кредиту МВФ обсягом $17,5 млрд, а також пов'язаної з ним дво- та багатосторонньої допомоги обсягом ще $7,5 млрд", - йдеться в повідомленні фінансового відомства.

Мінфін додає, що МВФ у заяві від 25 лютого зазначив, що більшу частину нового кредиту може бути надано Україні на самому початку програми, щоб допомогти країні відповісти на термінові виклики, що стоять перед її економікою.

Відповідно до процедур фонду засідання його ради директорів з питання надання Україні нового кредиту може відбутися не раніше ніж через тиждень після виконання Києвом усіх попередніх умов, і планується на 11 березня, йдеться також у повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА