19:47 26.02.2015

У Печерському райсуді відбувається обшук - прес-служба прокуратури Києва

2 хв читати

Слідчі прокуратури м. Києва спільно з оперативними працівниками Головного управління боротьби з організованою злочинністю здійснюють обшук у будівлі Печерського районного суду Києва на вул. Хрещатик, 42а, повідомляється на сайті Генеральної прокуратури України в четвер увечері з посиланням на матеріали прес-служби прокуратури Києва.

Як зазначено в повідомленні, слідчі дії здійснюють у рамках кримінального провадження, розпочатого стосовно суддів Оксани Царевич та Віктора Кицюка за ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України (постановлення завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки або вчинене з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах). Суддів підозрюють в ухваленні неправосудних рішення у справах проти автомайданівців.

"Наразі слідчі шукають адміністративні справи, за якими громадян свідомо притягували до відповідальності", - сказав прокурор м. Києва Сергій Юлдашев.

У повідомленні також зазначено, що всі ці судді за часів президентської каденції Віктора Януковича розглядали справи стосовно лідерки партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко та екс-глави МВС (нині - лідер парламентської фракції "Блок Петра Порошенка") Юрія Луценка. "Царевич та Кицюк були слідчими суддями у справі про вбивство Євгена Щербаня, в якому проходила Тимошенко. Також Царевич разом із Сергієм Вовком та Ганною Медушевською входили до колегії суддів у першій справі Луценка", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Віктор Шокін звернувся до народних депутатів із поданням про взяття під варту трьох суддів Печерського райсуду столиці - Оксани Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка. Він також ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України усунення зазначених суддів з обійманих посад.

Суддів Печерського райсуду Києва О.Царевич та В.Кицюка підозрюють у тому, що вони, зловживаючи службовим становищем, умисно порушуючи вимоги закону, ухвалили свідомо неправосудні рішення у справах про адміністративне правопорушення - про позбавлення водійських прав автомайданівців. Таким чином, вони незаконно притягнули до адміністративної відповідальності кількох осіб у січні минулого року.

Суддю С.Вовка, за інформацією прес-служби Генпрокуратури, підозрюють в ухваленні свідомо неправосудного рішення у цивільній справі, яким він позбавив законного власника його майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА