10:13 27.02.2015

Відведення українських підрозділів від лінії протистояння в зоні АТО продовжиться в п'ятницю під контролем ОБСЄ - Міноборони

2 хв читати
Відведення українських підрозділів від лінії протистояння в зоні АТО продовжиться в п'ятницю під контролем ОБСЄ - Міноборони

Відведення сил антитерористичної операції від лінії протистояння з незаконними збройними формуваннями на сході України продовжиться в п'ятницю, 27 лютого, заявляє заступник начальника управління інформаційних технологій Міністерства оборони Сергій Галушко.

"Сьогодні ми продовжимо відведення наших підрозділів. Вже через кілька годин ЗМІ покажуть кадри, як підуть наші нові колони артилерії в тил", - сказав С. Галушко на брифінгу в Києві в п'ятницю вранці.

Він нагадав, що у четвер, 26 лютого, було розпочато відведення перших підрозділів. "Це протитанкові підрозділи, озброєні 100-міліметровими артилерійськими системами МТ-12 "Рапіра". Вони відводяться на позиції, розташовані на відстані не менше 25 км від лінії розмежування - саме так прописано у Мінських домовленостях від 12 лютого", - розповів представник Міноборони.

При цьому С. Галушко зазначив, що Збройні сили України залишають "достатньо сил і озброєння уздовж лінії зіткнення сторін на випадок порушення терористами і російськими військами, що підтримують їх, умов припинення вогню, на випадок необхідності ведення оборони наших позицій". "Українська сторона наголошує, що ми вимагаємо адекватного дотримання умов Мінських домовленостей усіма сторонами, які їх підписали", - сказав він.

Представник Міноборони також наголосив, що відвід озброєнь українською стороною здійснюється під контролем Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. "Вони супроводжують наші колони і фіксують, звідки вони відводяться, та в якому напрямку здійснюється рух колон", - розповів С. Галушко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА