12:44 28.02.2015

На переговорах у Брюсселі в понеділок обговорять питання ціни на закупівлю газу для України в літній період - Коболєв

1 хв читати
На переговорах у Брюсселі в понеділок обговорять питання ціни на закупівлю газу для України в літній період - Коболєв

Голова правління "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявляє, що на тристоронніх переговорах у понеділок, 2 березня, у Брюсселі обговорять, коли розпочнуться переговори щодо ціни на закупівлю газу в літній період.

"Я думаю, що це питання, коли почнуться переговори щодо річного пакета, розглядатимуть якраз у понеділок. Сподіваюся на це", - розповів він журналістам у суботу перед початком засідання уряду.

За його словами, на переговорах в Брюсселі в понеділок також планується обговорити дисципліну виконання Меморандуму і контракту, укладеного 30 жовтня в Брюсселі.

"У нас є чітке підтвердження, ми передали ці дані Єврокомісії, що "Газпром" порушив свої зобов'язання за контрактом, недопоставив газ для українських споживачів за графіком, який було передбачено цим контрактом. Саме питання порушення "Газпромом" контракту і розглядатимуть передусім у Брюсселі", - зазначив голова правління "Нафтогаз України".

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" підтвердив свою участь у тристоронніх переговорах у понеділок, 2 березня, в Брюсселі у складі української делегації під керівництвом міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина.

Також повідомлялося, що НАК "Нафтогаз України" веде переговори про залучення торгового фінансування для закупівлі газу в Європі влітку за умови мінімальних цін на нього.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА