15:27 01.03.2015

У Львові відбувся мітинг на підтримку Надії Савченко

2 хв читати
У Львові відбувся мітинг на підтримку Надії Савченко

Кілька сотень людей прийшли в неділю під будівлю Львівської міської ради на мітинг на підтримку української льотчиці, народного депутата Надії Савченко, організований жіночими громадськими організаціями міста.

Учасники мітингу тримали в руках плакати з гаслами: "Свободу Надії Савченко!", "Надія, твоє життя безцінне, не голодуй!", "Ти потрібна живою!" та іншими.

Присутній на мітингу міський голова Львова Андрій Садовий висловив сподівання, що незабаром Н.Савченко вийде на свободу.

"Сьогодні весь світ разом із Надією Савченко. Я переконаний, що незабаром вона буде на волі і надихатиме нас. Ніщо не може перемогти сильну українську жінку. Водночас кожен із нас має робити все можливе і неможливе, щоб Надія була з нами", - сказав А.Садовий.

Як повідомлялося, Н.Савченко брала участь у подіях на сході України у складі українського добровольчого батальйону "Айдар". 8 липня 2014 року стало відомо, що вона перебуває в РФ у воронезькому слідчому ізоляторі. 24 вересня її етапували до СІЗО в Москві. Льотчицю обвинувачують у пособництві у вбивстві російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина поблизу Луганська.

Н.Савченко не визнає провини за пред'явленими їй обвинуваченнями і заявляє, що її викрали з України.

27 жовтня Басманний суд Москви ухвалив рішення про продовження терміну утримання її під вартою до 13 лютого 2015 року. На засіданні 7 листопада суд припинив провадження за скаргою захисту Н.Савченко на дії слідства. Народний депутат на знак протесту голодує з 12 грудня.

Н.Савченко в жовтні 2014 року було обрано депутатом Верховної Ради України, а потім включено до складу української делегації в ПАРЄ.

29 січня стало відомо, що стосовно Н.Савченко порушено кримінальну справу про незаконне перетинання кордону.

19 лютого Н.Савченко звернулася з проханням про медичне обстеження незалежним консиліумом лікарів. Наступного дня її адвокат Микола Полозов ‏ повідомив, що його підзахисну обстежила "якась медкомісія".

20 лютого сестра Надії Віра Савченко повідомила, що та повністю відмовилася від будь-яких процедур, що підтримують життєдіяльність організму. За її словами, Надії постійно холодно, у неї низька температура тіла, а маса її тіла за час голодування зменшилася на 26%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА