12:11 02.03.2015

У складі ЗСУ перебуває лише один "Айдар" - під командуванням Пташника, заявляють у Генштабі

2 хв читати
У складі ЗСУ перебуває лише один "Айдар" - під командуванням Пташника, заявляють у Генштабі

У Генеральному штабі Збройних сил України заявляють, що у складі української армії є лише один батальйон, сформований на базі добровольчого батальйону "Айдар", - 24-й окремий штурмовий батальйон "Айдар".

"24-й окремий штурмовий батальйон "Айдар" перебуває у складі Збройних сил України. Є командир - виконувач обов’язків Євген Пташник, інших підрозділів, що називають себе "Айдар", у системі та структурі Міністерства оборони не існує", - повідомив в. о. спікера Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов на брифінгу в понеділок.

За даними С.Селезньова, нині "від імені "Айдара" здійснюють заходи (поширюється інформація), спрямовані на дискредитацію Міноборони та Генштабу", і попередив про відповідальність за такі дії.

Він також нагадав, що, згідно з чинним законодавством, народний депутат України не може займатися іншою діяльністю, зокрема очолювати підрозділи ЗСУ.

"Також народні депутат та інші особи не мають права робити заяви від імені військових частин, які підпорядковуються Міністерству оборони України. Єдиним джерелом інформації про діяльність ЗСУ є прес-служби Міноборони, Генштабу ЗСУ і штабу АТО. У зв'язку з цим усі подальші заяви від імені підрозділів ЗСУ, які роблять особи, що не є представниками прес-служб, розцінюватимуться як провокації, спрямовані на дестабілізацію ситуації в країні", - наголосив він.

Як повідомлялося, 30 січня бійці батальйону "Айдар" пікетували Міністерство оборони через скандал із загубленою печаткою батальйону, переоформленням документів і зміною назви військової частини. Комбат "Айдара", народний депутат Сергій Мельничук заявив, що цього добровольчого батальйону "офіційно більше не існує".

Головний старшина військової частини №2950 Валентин Лихоліт ("Батя") пояснив, що раніше "Айдар" був в/ч №0624, а тепер - №2950. Усі бійці, які були в частині №0624, перейшли в №2950, вона також називається "Айдар".

У Міноборони повідомили, що відбувається переоформлення документів окремого штурмового батальйону "Айдар", змінюється печатка і назва військової частини, відбувається доукомплектація особовим складом та озброєнням.

Спочатку батальйон "Айдар" був добровольчим формуванням. Пізніше формування було включено до складу Міноборони, проте частина добровольців до нього не потрапила або відмовилася вступити.

5 лютого фракція Радикальної партії виключила зі своїх лав С.Мельничука, який був командиром батальйону "Айдар", "за дії, які дискредитують звання народного депутата, і за порушення присяги народного депутата України".

С.Мельничук з айдарівцями та людьми у камуфляжній формі двічі пікетували Міністерство оборони України, палили шини, перекривали рух біля будівлі відомства. Акція була організована через скандал із загубленою печаткою друком батальйону, переоформленням документів і зміною назви військової частини.

О.Ляшко назвав акції айдарівців біля Міноборони диверсією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА