13:05 03.03.2015

Прокуратура проводить обшук у ДАІ Києва

1 хв читати
Прокуратура проводить обшук у ДАІ Києва

Прокуратура проводить обшук у приміщенні Державтоінспекції Києва в рамках розслідування кримінального провадження про необґрунтоване притягнення до адміністративної відповідальності активістів Автомайдану, повідомляє прес-служба прокуратури міста.

"Слідчі столичної прокуратури спільно з працівниками УСБ ГУМВД України ст. Києві проводять обшук у приміщенні Головного управління ДАІ в м. Києві (вул. Сім'ї Хохлових, 5). Слідчі дії здійснюються у рамках кримінального провадження щодо керівників і співробітників столичної Державтоінспекції за фактами неправомірного притягнення до адміністративної відповідальності активістів громадського руху "Автомайдан" та інших учасників мирних акцій протесту", - зазначено в повідомленні.

У повідомленні прес-служби йдеться про те, що слідчі вилучають комп'ютери, на яких складалися рапорти щодо активістів. "Також ми шукаємо документи, які би підтверджували, що керівництво ДАІ примушувало підлеглих здійснювати незаконні дії, а саме: складати неправдиві протоколи щодо учасників протестних акцій", - наводить прес-служба начальника слідчого відділу столичної прокуратури слова Віталія Бровка.

Прес-служба також нагадує, що слідчий відділ прокуратури Києва направив до суду 15 обвинувальних актів щодо співробітників столичної Державтоінспекції, які протиправно притягали до адміністративної відповідальності водіїв-учасників Автомайдану.

Правоохоронцям інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 (службова підробка) і ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА