18:06 03.03.2015

Донецька обладміністрація: з шахтарями необхідно розмовляти

1 хв читати
Донецька обладміністрація: з шахтарями необхідно розмовляти

Держава має вкладати кошти в капітальне будівництво шахт, без цього видобуток вугілля буде обмежений лише старими потужностями підприємств, упевнений заступник голови Донецької облдержадміністрації (ОДА) Олександр Клименко.

Коментуючи акції протесту гірників, що відбулися напередодні в Києві, заступник голови регіону наголосив, що необхідно виважено підходити до вимог шахтарських колективів, тому що від цього залежить соціальна стабільність у державі".

"Шахтарі - це ті, хто об'єднує Україну, тому що сьогодні з протестами у Києві стоять шахтарі із Західної України. Ті протестні настрої, які є, - вони пішли звідти. З шахтарями необхідно розмовляти", - цитує О.Клименка прес-служба облдержадміністрації у вівторок.

Заступник голови ОДА також наголосив, що шахтарі Донбасу впевнені, що сьогодні необхідно зберегти державні дотації вугільним підприємствам. "Крім того, потрібно обов'язково використовувати всі наявні механізми державного регулювання ціноутворення на вугілля. Воно повинно коштувати дорожче",- сказав О.Клименко.

У понеділок у Верховній Раді і потім під Кабінетом Міністрів відбулися акції протесту шахтарів, які вимагали збільшити фінансування галузі у державному бюджеті 2015, погасити борги вугільних підприємств, припинити закупівлю вугілля за кордоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА