17:38 06.03.2015

Суд відправив під домашній арешт екс-главу Управління Служби безпеки у Києві та області

2 хв читати
Суд відправив під домашній арешт екс-главу Управління Служби безпеки у Києві та області

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту для колишнього глави Служби безпеки Києва та Київської області, повідомляє Управління зі зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України повідомлено про підозру колишнього глави Служби безпеки України, його колишнього заступника - керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України та колишньому начальнику Головного управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст 365 КК України (перевищення влади і службових повноважень, які спричинили тяжкі наслідки)", - йдеться в повідомленні в п'ятницю.

"Встановлено, що ці керівники СБУ, не маючи правових підстав, усупереч вимогам законодавства, з метою придушення протестних акцій, 18 лютого 2014 року оголосили про проведення антитерористичної операції і почали її проведення в центральній частині. Києва. Зокрема, силами центру спеціальних операцій "А" при СБУ вони організували захоплення будівлі Федерації профспілок України, що призвело до пожежі в цьому будинку і смерті двох осіб.

Печерським районним судом Києва колишньому начальнику Головного управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю, а колишнього главу Служби безпеки України та його заступника оголошено в розшук.

У відомстві нагадали, що Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України в рамках розслідування об'єднаного кримінального провадження за фактами незаконного протидії вищими посадовими особами органів державної влади та правоохоронними органами протестних акцій протягом листопада 2013 - лютого 2014 року досліджуються обставини проведення 18-19 лютого 2014 антитерористичної операції ,зокрема захоплення будівлі Федерації профспілок України.

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, главою Служби безпеки України в період з 9 січня 2013 року до 22 лютого 2014 року був Олександр Якименко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА