13:22 12.03.2015

Яценюк поставив завдання максимально наростити закупівлі газу в ЄС цього літа за мінімальними цінами

2 хв читати
Яценюк поставив завдання максимально наростити закупівлі газу в ЄС цього літа за мінімальними цінами

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк поставив завдання максимально наростити закупівлі природного газу в майбутній міжопалювальний період у Європі за мінімальними цінами.

"Ми до кінця поточного року маємо, перше: максимально перейти на закупівлю газу з країн-членів Європейського Союзу; друге: закачувати газ лише в період найменшої ціни на природний газ. А цей період буквально через місяць починається", - сказав він під час публічного звіту уряду України про 100 днів діяльності в четвер.

За його словами, до кінця поточного року має бути завершена процедура розподілу НАК "Нафтогаз України" по напрямах ведення бізнесу.

А. Яценюк також нагадав про ухвалений в 2014 році закон про реформування ГТС України і закликав європейські і американські компанії взяти участь в її управлінні.

"Ми звертаємося до усіх наших західних партнерів: закон про модернізацію і експлуатацію ГТС ухвалений. Шановні європейці і американці, ви маєте можливість стати співакціонерами української ГТС. Країна може себе захищати не лише військами, а й іноземними активами, що на території держави", - зазначив прем'єр.

"Ми зробили все для того, щоб іноземні інвестори з ЄС і США прийшли в Україну. Ми тепер чекаємо не лише економічних, але політичних рішень наших західних партнерів. Для цього створені усі умови", - додав він.

Як повідомлялося, закон "Про внесення змін до деяких законів України про реформування системи управління єдиної ГТС України" опублікованй в газеті "Голос України" і набуде чинності з 10 вересня 2014 року. Згідно з документом, ГТС і ПСГ залишаються в держвласності, проте віднині їх можна передавати в управління спеціально створеним компаніям. У цих компаніях українська держава отримає контрольний пакет, а інші акції можуть придбати європейські та американські компанії.

Уряд планує створити дві компанії для обслуговування ПСГ і ГТС, за участю американських і європейських партнерів. Документ знімає обмеження на передачу в оренду або концесію магістральних газопроводів і ПСГ підприємству/підприємствам на платній основі без права відчуження для здійснення функцій оператора ГТС і ПСГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА