20:17 26.03.2015

ДСНС потрібне кадрове оновлення, але ця структура має функціонувати у будь-якій ситуації - Шкіряк

2 хв читати

Виконувач обов’язків голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк розповів про те, як має намір боротися з корупцією у відомстві.

"На сьогодні наше завдання - оновлення не лише кадрове, а й оновлення мислення людей. Кадрові зміни в структурі управління будуть, але потрібно розуміти, що ДСНС - це унікальна структура, яка має функціонувати у будь-якій ситуації, оперативність не повинна втрачатися", - сказав він в ефірі "Громадського ТБ" у четвер.

З.Шкіряк зазначив, що продовжує працювати перший заступник голови служби Анатолій Бойко. "Це прекрасна людина, професіонал, я чую про нього лише хороші відгуки", - додав він.

В. о. голови ДСНС наголосив, що не всі співробітники служби - це "пожежні інспектори", і є багато фахівців, яких не можна втрачати.

При цьому він назвав знущанням, що за базової зарплати у 2100 грн піротехнік, який працює в зоні активних бойових дій, отримує 4000 грн. З.Шкіряк розповів, що 16 співробітників ДСНС загинули під час виконання своїх обов'язків у зоні АТО, здебільшого під час здійснення робіт із розмінування.

Він повідомив, що вже було відстрочено дату одного з тендерів, який був запланований попереднім керівництвом, а найближчий тендер на 200 млн грн для закупівлі пожежної техніки буде проведено відкрито та прозоро.

Крім того, за його словами, на сьогодні план із забезпечення паливно-мастильними матеріалами в ДСНС виконано лише на 7%, те саме стосується й авіаційного палива.

В. о. глави ДСНС також задекларував плани щодо запуску служби 112. "Сьогодні провели першу серйозну нараду з фахівцями, зокрема з нашими друзями з Грузії", - сказав він.

З.Шкіряк називає себе "швидше кризовим менеджером" і не претендує на подальше керівництво ДСНС. Він наголосив, що вважає себе членом команди міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, радником якого останнім часом був, і після виконання поставлених завдань із реформування ДСНС має намір продовжити роботу в структурі МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА