14:38 28.03.2015

У Києві на майдані Незалежності відбулася акція на підтримку кримськотатарського телеканалу ATR

2 хв читати
У Києві на майдані Незалежності відбулася акція на підтримку кримськотатарського телеканалу ATR

У центрі Києва на майдані Незалежності відбулася акція на підтримку єдиного в світі кримськотатарського телеканалу ATR у зв'язку з відмовою Роскомнагляду його зареєструвати.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", акцію організовано кримськотатарським молодіжним центром, громадською ініціативою "КримSOS", а також Комітетом із захисту прав кримськотатарського народу.

Учасники акції, переважно молоді люди, вишикувалися у формі танги (родовий герб хана Гірея - ІФ), заклеїли рот липкою стрічкою і тримали в руках плакати "Врятуйте ATR" українською, російською, кримськотатарською та англійською мовами.

Вона направили звернення до президента України та світової спільноти, і закликали зробити все для недопущення закриття телеканалу.

"Трагічні події, які відбулися рік тому, нікого не залишили байдужими. Ми стежили за новинами з Криму. І одним з небагатьох джерел правдивої інформації був телеканал ATR, який продовжував свою роботу, незважаючи на тиск з боку нинішньої кримської влади". ATR довелося заплатити за свою об'єктивність, опинившись під загрозою закриття", - йдеться у зверненні.

Учасники акції також звернули увагу на те, що припинення мовлення є прямою загрозою розвитку кримськотатарської мови, культури і національних традицій.

Акція завершилася виконанням Державного гімну україни та Гімну кримськотатарського народу. Підтримати співвітчизників прийшла і співачка Джамала.

Закриття телеканалу відбудеться у випадку, якщо до кінця місяця він не буде зареєстрований згідно із російським законодавством.

Керівництво телеканалу неодноразово подавало документи на реєстрацію, проте щоразу документи поверталися з надуманих причин.

Аналогічних проблем зазнають інші ЗМІ холдингу - дитячий телеканал LALE, радіо "Мейдан" і радіо "Лідер".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА