16:26 29.03.2015

Україна встановить свою високоточну зброю на броньованій техніці, яку постачають як нелетальну допомогу від інших країн - Порошенко

1 хв читати
Україна встановить свою високоточну зброю на броньованій техніці, яку постачають як нелетальну допомогу від інших країн - Порошенко

На американські броньові автомобілі HMMWY, передані як військова нелетальна допомога Україні, буде встановлено українську високоточну зброю, заявив президент України Петро Порошенко.

"Усі бойові модулі, зокрема оснащені сучасними українськими гранатометами, які лише зараз надходять на озброєння (великокаліберні кулемети, спеціальні протитанкові ракети, високоточна українська зброя), сьогодні встановлюють на броньовану техніку, яка надходить у війська", - заявив П. Порошенко в інтерв'ю телеканалу ICTV в суботу ввечері, додавши, що йдеться також про броньовану техніку виробництва інших країн.

Він нагадав, що американська сторона надає Україні броньовану техніку. За словами президента, американські броньовані автомобілі, перша партія яких прибула попереднього тижня до України, передано 95-й, 79-й бригадам і спецпідрозділу "Альфа".

"Таким чином ми сьогодні зможемо забезпечити ізначно вищу ефективність оборонних можливостей усіх підрозділів", - наголосив президент.

Глава держави також поінформував, що основний акцент робиться на різкому збільшенні виробництва української броньованої техніки.

"Коли ми прийшли, то оборонні можливості давали змогу виготовляти 20 БТР-3 або БТР-4 на рік. На сьогодні, я вам відкрию таємницю, лише БТР-3 і БТР-4 становить 86 одиниць. Ви бачите, що вчетверо збільшилася кількість", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА