14:19 30.03.2015

USAID виділить МЕРТ $30 млн на розширення експорту й навчання управлінців

2 хв читати
USAID виділить МЕРТ $30 млн на розширення експорту й навчання управлінців

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) через фонд Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) виділить Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) $30 млн впродовж трьох років на чотири програми, основна з яких - розширення експортних можливостей України.

Меморандум про фінансування програм підписали президент WNISEF Ярослава Джонсон і міністр економічного розвитку Айварас Абромавічус у Києві в понеділок.

"Цього року фонд переходить на новий етап діяльності з новими програмами. Фонд надаватиме необхідну допомогу для вирішення нагальних проблем України", - сказала вона.

За словами Я.Джонсон, фонд надаватиме МЕРТ технічну допомогу для розробки політики сприяння експорту, стипендії для отримання ступенів МВА, надаватиме пільгові кредити компаніям, які створюватимуть нові робочі місця й розв’язуватимуть проблеми переселенців та біженців. Також фонд координуватиме зусилля місцевих органів влади в проектах з поліпшення умов життя.

За словами Айвараса Абромавічуса, основну частину коштів буде спрямовано саме на розширення експортних ринків для українських підприємств. "Нам важлива будь-яка підтримка: політична, фінансова, військова. Макрофінансова допомога нам дуже допомагає, вона спрямована на стабілізацію економіки. Але кроки, які роблять USAID спільно з Western NIS Enterprise Fund, звичайно, сприятимуть тому, щоб у державному управлінні з’явилися висококваліфіковані фахівці", - сказав він.

WNISEF у своєму прес-релізі повідомив, що програма у розмірі $30 млн фінансується за рахунок частини прибутку, отриманого фондом від інвестиційної діяльності.

WNISEF - перший в Україні і Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом $150 млн. Фонд понад 20 років інвестував у підприємства малого і середнього бізнесу. Фінансування WNISEF здійснювалося урядом США через USAID. Від часу свого створення WNISEF інвестував понад $168 млн у 118 компаній в Україні та Молдові. Управління інвестиційним портфелем WNISEF в Україні та Молдові здійснює Horizon Capital.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА