10:25 31.03.2015

Засідання Вищого спецсуду щодо визначення підсудності справи Кернеса відбудеться у вівторок - депутат Геращенко

3 хв читати

Засідання Вищого спеціалізованого суду України щодо визначення підсудності справи щодо міського голови Харкова Геннадія Кернеса відбудеться у вівторок, повідомив народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко

"У Києві на 14.00 призначено засідання Вищого спеціалізованого суду з розгляду клопотань Генеральної прокуратури та сторони постраждалих про перенесення слухання кримінальної справи за підозрою Геннадія Кернеса в іншу область", - написав А.Геращенко у своєму Facebook.

Він наголосив, що на ранок вівторка в Дзержинському райсуді Харкова вже призначено підготовче засідання у справі Г.Кернеса і зазначив, що вважає цей збіг невипадковим.

А.Геращенко також стверджує, що постраждалих належним чином не поінформували про проведення судового засідання в Харкові.

"Як з'ясувалося, ні адвокати постраждалих, ні самі постраждалі, не в курсі того, що завтра буде засідання обох судів, оскільки не отримали судових повісток. А про дату і час засідання отримали дані із заяви адвоката Геннадія Кернеса, розтиражованої у мережі Інтернет", - написав А.Геращенко.

Він також висловив переконання, якщо справу Г.Кернеса розглядатимуть у Харкові, процес не буде незалежним.

"Сподіваюся, що завтра позиція представників Генеральної прокуратури і в Харкові, і в Києві буде однозначною - слухання справи Кернеса не може бути незалежним у суді і в місті, в якому останні дев'ять років поспіль тривала гра в одні ворота. Думаю, що два завтрашніх судових процеси, які безпосередньо стосуються долі Геннадія Кернеса і майбутнього Харкова, будуть своєрідним тестом для судової системи України та окремих суддів", - написав А.Геращенко.

Як повідомлялося, в понеділок адвокат Г.Кернеса Олександр Гунченко повідомив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна", що підготовче засідання у справі його підзахисного призначено на вівторок у Дзержинському суді Харкова.

2 березня Г.Кернесу повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч. ч. 2, 3 ст. 27 ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування.

4 березня в Генпрокуратурі повідомили про намір направити кримінальне провадження з обвинувальним актом до Вищого спеціалізованого суду України для визначення підсудності у справі.

26 березня Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Г.Кернеса і двох його охоронців.

Невідомі 25 січня 2014 року напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові. Того ж дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутянина та Олексія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА