11:17 31.03.2015

НБУ працює над законодавчими ініціативами про захист кредиторів та скасування валютного військового збору з валютних операцій

1 хв читати
НБУ працює над законодавчими ініціативами про захист кредиторів та скасування валютного військового збору з валютних операцій

Національний банк України (НБУ) працює над низкою законодавчих ініціатив, зокрема, щодо захисту прав кредиторів і скасування військового збору з валютних операцій, повідомляється на веб-сайті НБУ.

"Уже підготовлено законодавчі зміни, що скасовують військовий збір у розмірі 1,5%, яким із 13 березня оподатковуються доходи від операцій, пов'язаних із переходом прав власності з валютними цінностями", - наголошується в повідомленні.

Крім того, згідно з повідомленням, отримано пропозиції президента України щодо законопроекту про захист прав кредиторів: найближчим часом його буде доопрацьовано для подальшого подання на розгляд до парламенту.

При цьому, на розгляді Верховної Ради вже перебуває законопроект, що пропонує передбачити, що клієнти банку мають право отримати вклади і нараховані за ними відсотки за терміновим банківським договором після закінчення терміну дії договору.

У повідомленні також зазначається, що Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендував до ухвалення парламентом законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України - щодо реструктуризації валютних кредитних зобов'язань (№0939).

За даними НБУ, законопроект звільняє від оподаткування податком на доходи фізичну особу-позичальника, які виникають у разі прощення кредитором частини боргу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА