14:05 01.04.2015

У 2015 році відбудеться весняний та осінній призов на строкову службу, рішення про його проведення у 2016 році є прерогативою президента - Генштаб ЗСУ

2 хв читати
У 2015 році відбудеться весняний та осінній призов на строкову службу, рішення про його проведення у 2016 році є прерогативою президента - Генштаб ЗСУ

У Генеральному штабі Збройних сил України вказують на безпідставність побоювань щодо закінчення призову на строкову службу в 2015 році та перехід армії на контрактну основу з наступного року.

"Рішення про призов на строкову службу - нинішній та осінній - прийнято. Як буде у 2016 році - ніхто не знає, доки не буде відповідного указу президента. Рішення приймає глава держави", - сказав офіцер прес-служби Генштабу ЗСУ Олексій Мазепа в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в середу .

Він також зазначив, що нині у військкомати приходять чоловіки, які отримали повістку у рамках часткової мобілізації, повістку про призов на строкову службу, а також ті, хто хочуть служити у ЗСУ за контрактом.

"І останніх досить-таки багато, люди продовжують іти на контрактну службу", - наголосив О.Мазепа.

Він розповів, що на сьогодні є така форма, як строковий контракт для мобілізованих.

"Люди, які приходять у рамках мобілізації, підписують строковий контракт, дія якого триває до закінчення бойових дій (на сході України - ІФ), тобто до скасування поточного стану. Мобілізованих призивають на рік. Через рік їх звільняють, але ті, хто хоче служити, захищати країну зі зброєю в руках до повної перемоги, - підписують строковий контракт. Після перемоги вони також зможуть продовжувати служити у ЗСУ за контрактом", - зазначив О.Мазепа.

Як повідомлялося, в середу в Україні стартував весняний призов, який триватиме до 31 травня. На строкову службу буде призвано українців 20-27 років, загалом планується призвати близько 12 тис. людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА