16:37 17.04.2015

"Опозиційний блок" повідомляє, що отримав листа з погрозами від "Української повстанської армії", просить СБУ зайнятися анонімами

2 хв читати
"Опозиційний блок" повідомляє, що отримав листа з погрозами від "Української повстанської армії", просить СБУ зайнятися анонімами

На електронну адресу "Опозиційного блоку" в ніч на п'ятницю надійшов лист, в якому якась "Українська повстанська армія" бере на себе відповідальність за вбивство кількох опозиційних політиків і журналістів, а також планує розпочати фізичне усунення представників чинної влади і опозиціонерів.

"Ми беремо на себе відповідальність за знищення... Чечетова, Пеклушенка, Мельника, Калашнікова, Бузини. Ці атентати були попередженням антинародному режиму олігархів-зрадників, що ми не жартували, коли говорили: "Або люстрація, або - ліквідація!", - йдеться у листі, що надійшов 17 квітня о 00.17, повідомляє в п'ятницю вдень прес-служба "Опозиційного блоку".

Більше того, зазначають у партії, в анонімці зазначено, що ці особи планують розпочати фізичне усунення представників чинної влади, які "не ввели військовий стан, не оголосила стан війни з Росією і не розірвали з окупантом дипломатичних і торгових відносин ... винні у добровільній здачі українських територій ворогові... винні в серйозних корупційних діях..." тощо.

Ті, хто назвалися "Українською повстанською армією", повідомляють, що дають "72 години особам, які винні в антиукраїнській та антинародній діяльності, починаючи з 00.00 годин 18 березня, щоб ті раз і назавжди полишили межі України", інформує прес-служба партії.

Водночас в "Опозиційному блоці" зазначили, що "схоже, що автор (чи авторський колектив), захопившись графоманством, забув глянути на календар, можливо, злий жарт зіграв і час розсилки? Опівночі мало що може привидітися".

"І, тим не менш, ми просимо такі організації не спамити партійну пошту, а СБУ та правоохоронні органи все-таки звернути увагу на "повстанців" та епістолярні шедеври, що від їхнього імені протягом доби були розіслані за визначеними адресами, оскільки в них міститься загроза життю громадянам України", - йдеться у повідомленні прес-служби партії.

Як повідомлялося, в п'ятницю вранці політолог, голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко написав у своєму Facebook, що отримав на електронну пошту листа із заявою українською мовою від якоїсь "Української повстанської армії", в якому вона бере на себе відповідальність за вбивство кількох відомих політиків, зокрема О. Калашнікова і О. Бузини.

В. Фесенко висловив думку, що ця заява підтверджує висловлену ним раніше версію про те, що як виконавці вбивства журналіста Олеся Бузини і колишнього депутата-"регіонала" Олега Калашнікова будуть заявлені радикальні українські націоналісти.

"Це ще більше зміцнює моє підозра, що за спиною цих людей стоять російські спецслужби (хоча безпосередні виконавці, можливо, про це навіть не підозрюють)", - написав він.

Політолог також зазначає, що заява дає підстави підозрювати продовження кампанії вбивств, яка тепер може бути спрямована і проти представників вищого державного керівництва країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА