17:08 17.04.2015

У Харкові за підтримки "Оплоту" готувалися диверсійні акти на телекомунікаційних мережах та об'єктах зв'язку - Лубківський

2 хв читати
У Харкові за підтримки "Оплоту" готувалися диверсійні акти на телекомунікаційних мережах та об'єктах зв'язку - Лубківський

У Харкові за підтримки організації "Оплот" та її лідера Євгена Жиліна готувалося кілька диверсійних актів, повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

"Як було встановлено СБУ, в Харкові за підтримки громадської організації "Оплот" і особисто Євгена Жиліна готувалися диверсійні акти на телекомунікаційних мережах та об'єктах зв'язку. Незважаючи на спроби одного з вже затриманих фігурантів кримінальної виробництва схилити до вчинення злочинів фахівця в сфері телекомунікаційних мереж громадянина України "К", той відмовився від співпраці зі злочинцями і дав свідчення", - написав М. Лубківський на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю.

За його словами, СБУ констатує, що дедалі частіше громадяни України відмовляються від співпраці з терористами і диверсантами.

Крім того, М. Лубківський повідомив, що в четвер, 16 квітня, СБУ припинила діяльність сайта, з якого розсилалися повідомлення із закликами до захоплення держустанов і несанкціонованих акцій громадянської непокори.

"Служба безпеки України шляхом проведення слідчих дій припинила діяльність сайта, з якого розсилався СПАМ" із закликами до захоплення державних установ України з метою блокування їхньої роботи, з закликами до проведення несанкціонованих акцій громадянської непокори. Розсилалася також інформація, яка містила ознаки посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та з реквізитами електронних гаманців для збирання коштів на підтримку терористичних угруповань", - повідомив М. Лубківський.

Комп'ютерне обладнання вилучено, тривають слідчі дії.

Як повідомлялося, 14 квітня М. Лубківський повідомив про те, що 12-13 квітня в Харкові знешкоджено групу з 11 осіб, причетних до скоєння низки терактів у регіоні.

"Група була добре організованою з чітким розподілом ролей та обов'язків. Координатором терористів був керівник харківської організації "Оплот" Євген Жилін", - повідомив М. Лубківський.

За його інформацією у затриманих було вилучено велику кількість зброї і засоби для здійснення диверсій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА