13:21 21.04.2015

Міненерговугілля планує закрити три з 35 держшахт - міністр

2 хв читати
Міненерговугілля планує закрити три з 35 держшахт - міністр

Міністерство енергетики і вугільної промисловості України вважає безперспективними 11 із 35 державних шахт, що перебувають на контрольованій владою території, однак найближчим часом планує закрити лише три з них, повідомив міністр Володимир Демчишин.

"Якщо і будуть закриватися шахти, то тільки виключно безперспективні. Наразі йдеться про три з 35", - сказав глава Міненерговугілля, виступаючи на Третьому з'їзді шахтарів у Києві у вівторок.

Він наголосив, що ці шахти є безперспективними щодо запасів, щодо потужності й обладнання", а зекономлені кошти доцільніше спрямувати на розвиток перспективних об'єктів.

В. Демчишин уточнив, що в підготовленій відомством програмі реформування вугільної галузі до безперспективних зараховані 11 шахт.

"Але які закривати і коли закривати - це питання аналізу. Я не кажу, що їх треба закривати, я кажу про закриття трьох шахт", - сказав міністр.

Він не уточнював, про які конкретно шахти йдеться, назвавши як приклад безперспективною лише шахту "Зарічна" в Сокальському районі Львівської області з запасами менше 1 млн тонн, з пластами завтовшки до 60 см і зношеним обладнанням. Водночас глава Міненерговугілля наголосив, що працівники з неї можуть бути працевлаштовані на інших шести прилеглих шахтах, а також наголосив, що передусім заплановано оптимізувати адмінперсонал.

Генеральний директор найбільшого в країні з видобутку вугілля енергохолдингу ДТЕК Максим Тимченко повідомив на з'їзді, посилаючись на розроблену в Міненерговугілля програму, що протягом року заплановано закрити 12 шахт і скоротити з них 13 тис. 432 співробітники. За його словами, з них 7,3 тис. - пенсіонери, 2 тис. заплановано працевлаштувати на інших підприємствах, а "з 4 тис. треба якось розібратися".

Як повідомлялося, з 90 шахт, підпорядкованих Міненерговугілля, 35 шахт перебувають на території, контрольованій владою України, а 55 шахт (зокрема всі шахти, що видобувають вугілля антрацитної групи) розташовані на території Донецької і Луганської областей, контрольованої сепаратистами. З тих, що залишилися під контролем міністерства, близько десятка шахт працюють у режимі підтримки життєдіяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА