13:31 21.04.2015

Обшуки тривають у шести осіб, зокрема в колишнього чиновника ДФС, в інтересах якого було підроблено листа Мін’юсту - Геращенко

2 хв читати

Співробітники МВС України проводять обшуки в шести громадян за фактом підробки документа Міністерства юстиції про непоширення на одного з посадовців ГУ Держфіскальної служби в Києві закону "Про очищення влади", заявляє народний депутат, радник глави МВС Антон Геращенко.

"Обшуки сьогодні проходять у шести громадян, зокрема у Ганни Ігнатенко - це та громадянка, в інтересах якої був зроблений документ", - повідомив він журналістам в кулуарах парламенту у вівторок.

Як повідомлялося, у вівторок уранці директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко повідомила, що співробітники правоохоронних органів роблять спробу обшукати її квартиру.

"Упродовж якогось часу, вранці, вони хочуть проникнути в мою квартиру, не називаючи підстав для проведення яких-небудь слідчих дій. Я викликала адвокатів, які зараз спілкуються з представниками ГСУ і з'ясовують, на якій підставі вони мають намір вдаватися до якихось дій у мене вдома", - сказала агентству "Інтерфакс-Україна" Т. Козаченко у вівторок.

При цьому вона додала, що, за її даними, обшуки також проводяться у її заступника.

Пізніше в МВС повідомили, що Головне слідче управління МВС України відкрило кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 (підробка документів, печатки, штампів і бланків, збут або використання підробних документів, печатки, штампів) і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України за зверненням міністра юстиції України Павла Петренка.

"13 лютого цього року невідомий підробив листа Міністерства юстиції України, адресованого заступникові начальника ГУ ДФС в м. Києві, про те, що відносно цього посадовця не застосовуються заборони, передбачені ч. 3 ст. 1 закону України "Про очищення влади". Сьогодні, 21 квітня, на підставі постанов Печерського районного суду м. Києва триває низка обшуків в осіб, які можуть бути причетні до підробки цього документа", - йдеться в повідомленні прес-служби МВС України, оприлюдненому у вівторок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА