20:36 24.04.2015

СБУ розпочала кримінальне провадження за фактами фінансування, зокрема екс-прем'єром Азаровим, акцій протесту гірників у Києві

2 хв читати
СБУ розпочала кримінальне провадження за фактами фінансування, зокрема екс-прем'єром Азаровим, акцій протесту гірників у Києві

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження за фактами фінансування акцій протесту в Києві та відзначає причетність спецслужб країни-агресора до спроб дестабілізації.

"У зв'язку з тим, що протягом 22-24 квітня цього року службові особи (менеджмент) окремих приватних вугільно-добувних компаній України, керуючись корисливими корпоративними інтересами, а також із метою тиску на органи державної влади організували фінансування акцій протесту в Києві, поєднаних із блокуванням роботи органів державної влади та управління, слідчі СБУ зареєстрували кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110-2 Кримінального кодексу України", - йдеться в заяві СБУ в п'ятницю.

У заяві зазначено, що Служба безпеки України уважно відстежувала ситуацію в Києві навколо протестів шахтарів.

Так, СБУ задокументувала спроби зловмисників перетворити згадані акції на важіль тиску на владу з подальшою її дестабілізацією та захопленням.

"Зокрема, було зафіксовано, що вони фінансували і забезпечували прибуття до столиці та участь в акціях провокаторів, а також інших зловмисників", - йдеться в заяві.

У заяві СБУ зазначено, що у рамках цього кримінального провадження оперативні та слідчі підрозділи здійснюють допити, обшуки і затримання.

"Затримують також "кур'єрів", які доставляли в Київ готівку від екс-прем'єр-міністра України М.Азарова для фінансування акцій т. з. білих хусточок, що намагалися долучитися до акцій шахтарів", - йдеться в заяві.

Водночас у відомстві наголошують, що контррозвідка і слідчі СБУ далі збирають докази, що свідчать про причетність до дестабілізації ситуації в Києві спецслужб країни-агресора, які "цинічно ляльководили порушниками у столиці".

Крім того, СБУ викликала на допити менеджерів однієї з енергетичних корпорацій і залучила до справи оприлюднені народним депутатом України Мустафою Найємом матеріали.

Служба безпеки України просить громадян і в подальшому надавати допомогу у виявленні фактів фінансування акцій протесту, спрямованих на створення політичного та соціального напруження в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА