14:52 26.04.2015

Спорудження НБК над реактором ЧАЕС завершиться у встановлені терміни - заступник керівника з будівництва

2 хв читати
Спорудження НБК над реактором ЧАЕС завершиться у встановлені терміни - заступник керівника з будівництва

Заступник керівника проекту з будівництва нового безпечного конфайнмента (НБК) Віктор Залізецький зазначає, що спорудження НБК має завершитися за графіком.

"На сьогодні вже немає якихось відкритих питань, які були б ще в стадії розробки, опрацювання, узгодження, оскільки нині всі проекти проходять через регулюючі органи, на це теж необхідний час. Всі технічні частини на сьогодні вирішені, фінансування вирішено, триває звичайна, рутинна, але постійна напружена робота. Так що є гарантія, що 30 листопада 2017 року ми закінчимо проект", - сказав він на майданчику будівництва НБК у неділю.

Заступник керівника проекту з будівництва розповів, що 30 листопада 2017 року "конструкція має бути на місці, виконана герметизація східного і західного торця, усі технологічні системи має бути запущено й випробувано".

В.Залізецький зазначив, що монтаж металоконструкцій об'єкту розпочався в березні 2012 року. За його словами, до кінця 2015 року основні роботи з монтажу металоконструкцій завершаться.

Заступник керівника проекту наголосив, що фінансування на сьогодні йде без будь-яких затримок. Він нагадав, що фонд, з якого здійснюється фінансування робіт, ще повністю не наповнений.

"Нині робота банку полягає в тому, що він за допомогою донорів, за допомогою всіх країн, які беруть участь у фінансуванні цього проекту, наповнять фонд для завершення цього проекту", - сказав В.Залізецький.

Він нагадав, що загальна вартість проекту становить 1 млрд 425 млн євро і що ще необхідно наповнити фонд на суму близько 0,5 млрд євро, щоб повністю завершити проект.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА