18:17 26.04.2015

Влада Києва вкладатиме гроші в ремонт дорожнього покриття у дворах, а не "урядових" доріг

2 хв читати
Влада Києва вкладатиме гроші в ремонт дорожнього покриття у дворах, а не "урядових" доріг

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ігор Ніконов заявив, що влада міста змінює підхід до розподілу коштів, виділених на ремонт дорожнього покриття, і сконцентрує увагу на відновленні міжквартальних та прибудинкових доріг.

"Ми відмовилися від практики вкладення коштів у ремонт "урядових" доріг - основну увагу необхідно приділити житловим кварталам. Загалом цього року виділено близько 550 млн грн на ремонт дорожнього покриття. Близько 300 млн ми плануємо витратити на ремонт міжквартальних та прибудинкових проїздів", - цитує І.Ніконова прес-служба КМДА в неділю.

Перший заступник голови КМДА у неділю відвідав подвір'я, на стан яких жителі мали найбільше нарікань. Так, у Деснянському районі він оглянув прибудинкову територію та міжквартальні проїзди біля будинків на вул. Закревського, 85А-85Б.

"В результаті огляду І.Ніконов доручив профільним службам до 20 травня відремонтувати 1625 квадратних метрів дорожнього покриття та 470 квадратних метрів тротуарів", - йдеться в повідомленні.

У Святошинському районі інспекція була у дворах будинків на вулиці Чорнобильській біля будинків № 24-26. Тут дорожники отримали доручення полагодити 1190 квадратних метрів дворових проїздів і 290 квадратних метрів тротуарів.

Основною проблемою, на думку В. Ніконова, є відсутність будь-якої концепції розвитку прибудинкових територій.

"Багато площ не мають функціонального призначення, а їх можна було б використовувати насамперед для облаштування дитячих та спортивних майданчиків. Я вважаю, що кожен двір має отримати власну індивідуальну концепцію розвитку. Міська влада буде ініціювати вирішення цього питання, однак тут нам потрібна допомога мешканців будинків, волонтерів, ініціативних груп киян. Спільно з головами районних адміністрацій і профільними структурними підрозділами КМДА ми найближчим часом відпрацюємо цей проект, звісно, долучивши жителів", - розповів І.Ніконов.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА