13:25 28.04.2015

Аваков: Прокуратура може звернутися до суду для зміни запобіжного заходу Кернесу на арешт

3 хв читати
Аваков: Прокуратура може звернутися до суду для зміни запобіжного заходу Кернесу на арешт

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що прокуратура має підстави для звернення до суду з метою зміни запобіжного заходу міському голові Харкова Геннадію Кернесу на арешт, або підписку про невиїзд.

"Кернес не з'явився на сьогоднішній суд у Полтаві. Суд, що розглядає результати слідства у справі про викрадення та побиття Кернесом та його охороною активістів Євромайдану в Харкові. Поїхав Кернес в Італію, в Palace Merano - пройти курс оздоровлення... І нехай почекають. Суд був призначений на конкретну дату - заздалегідь. Але тут у хворого трапилася гаряча путівка і чартер в Больцано", - написав глава МВС на сторінці у Facebook.

Він висловив думку, що Г. Кернес саботує правосуддя, і "це повна підстава прокуратурі звернутися до суду для зміни запобіжного заходу до обвинуваченого на арешт або жорстку підписку про невиїзд".

"Змінити міру запобіжного заходу для обвинуваченого невідкладно!" – додав А. Аваков.

Як повідомлялося, засідання у справі стосовно міського голови Харкова Г. Кернеса перенесено на 18 травня у зв'язку з тим, що підсудний проходить курс лікування. Відповідне клопотання адвокатів Г. Кернеса було задоволено Київським райсудом Полтави у вівторок.

За інформацією адвокатів, з 26 квітня до 2 травня Р. Кернес перебуває на лікуванні в Італії. На судове засідання, призначене на вівторок, він не з'явився.

2 березня Г. Кернес було повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч. ч. 2, 3 ст. 27 ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування.

4 березня в Генпрокуратурі повідомили про намір направити кримінальне провадження з обвинувальним актом до Вищого спеціалізованого суду України для визначення підсудності по справі.

26 березня Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт у головному провадження щодо Г. Кернеса та двох його охоронців.

Невідомі 25 січня 2014 року напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові. Того ж дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

31 березня стало відомо, що підготовче засідання у справі Р. Кернеса у Дзержинському райсуді Харкова перенесено на 7 квітня в зв'язку з неявкою потерпілих.

Пізніше того ждня Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ вирішив продовжити розгляд справи про перенесення судового розгляду справи Г. Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова на 2 квітня. Це було зроблено для того, щоб сторона звинувачення надала більш повний доказ проживання потерпілих у Солом'янському районі Києва, а захист підготував свої заперечення на цей рахунок.

2 квітня ВСС України оголосив резолютивну частину постанови про перенесення розгляду справи мера Харкова Геннадія Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА