14:38 28.04.2015

Світове співтовариство має сприяти повному виконанню Мінських угод усіма сторонами – віце-міністр закордонних справ Японії

2 хв читати

Міжнародна спільнота має докласти зусиль, щоб забезпечити виконання Мінських угод усіма сторонами, заявляє парламентський віце-міністр закордонних справ Японії Кентаро Соноура.

"Що можна зробити, щоб нести мир, стабільність і добробут на українську землю. Насамперед, міжнародне співтовариство має докладати зусиль, щоб забезпечити повне виконання всіма сторонами Мінських угод, які були досягнуті і підписані 12 лютого", - заявив він на Міжнародній конференції на підтримку України у вівторок у Києві.

К. Соноура зазначив, що на сході України ситуація залишається нестабільною, тому що тривають бої в деяких районах навіть після укладення Мінських угод.

"Об'єктивна перевірка відведення важкого озброєння, яку проводить організація ОБСЄ в Європі, має повністю підтримуватися", - зазначив віце-міністр.

Він наголосив, що важливим є питання суверенності, територіальної цілісності України, які були порушені. "Таким чином, здійснена спроба змінити порядок силами, які також загрожують ситуації в Азії", - заявив він.

К. Соноура зазначив, що шляхом агресії щодо України були порушені засади міжнародного права. "Ситуація навколо України приголомшує. Це є проблемою для всієї Європи. Це також серйозна проблема для глобальної громади, зокрема Азії", - сказав він.

За словами віце-міністра, українські органи влади, які представляють суспільство, мають бути посилені, для цього необхідно провести комплексні реформи.

Він також зазначив, що ці реформи мають передбачати боротьбу з корупцією і судову реформу.

К. Соноура запевнив, що Японія продовжить надавати допомогу в процесі досягнення миру в Україні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА