15:58 28.04.2015

Віце-президент ЄК обговорив із держсекретарем МЗС Німеччини питання імплементації Мінських угод та енергобезпеки

1 хв читати

Віце-президент Європейської Комісії з питань енергетики Марош Шефчович обговорив із державним секретарем Міністерства закордонних справ Німеччини Маркусом Едерером імплементацію Мінських угод та питання енергетичної безпеки під час International support for Ukraine conference в Києві у вівторок.

"Тристоронні переговори щодо газу мають ключове значення", - зазначив М.Шефчович у своєму Twitter.

Крім того, віце-президент ЄК у вівторок у Києві зустрівся з головою НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим, з яким обговорив реформу газового сектора, енергетичну безпеку та питання проведення тристоронніх газових переговорів.

М.Шефчович також відвідав диспетчерський центр ПАТ "Укртрансгаз", обговорив із керівником компанії Ігорем Прокопівом модернізацію газотранспортної системи України.

В "Укртрансгазі" віце-президента ЄК ознайомили з поточною роботою української ГТС, поінформували і про обсяги транзиту російського газу до країн Європи, і про надходження газу з ЄС в Україну.

Як повідомлялося, Україна 1-27 квітня 2015 року імпортувала з боку Європи 1,06 млрд куб. м природного газу, з РФ - 0,26 млрд куб. м газу. Таким чином, у квітні частка імпорту газу Україною з Європи становить близько 75%, із РФ - 25%.

За підсумками січня-квітня 2015 року Україна імпортувала з боку Європи 3,649 млрд куб. м газу, з РФ - 2,157 млрд куб. м.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА