15:23 05.05.2015

Глава СБУ розраховує на звільнення групи українських полонених найближчими днями

2 хв читати
Глава СБУ розраховує на звільнення групи українських полонених найближчими днями

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко розраховує, що найближчими днями з полону бойовиків Донбасу будуть звільнені кілька українських громадян.

"Ми сподіваємося, що в найближчі дні зможемо поінформувати про звільнення ще громадян України, яких незаконно утримує криміналітет у Донецьку чи Луганську", - сказав він журналістам у вівторок у Києві, відповідаючи на запитання про те, як триває процес обміну полоненими.

"Усі списки, дані людей, про які повідомили, що у нас є. Ні на секунду ця робота не припиняється", - запевнив глава СБУ.

В. Наливайченко нагадав, що українська сторона наполягає на тому, що "всі повинні повернути".

"Українська сторона, уряд, Служба безпеки готові на всі 100 виконати цю домовленість", - заявив він.

Також він додав, що до 300 осіб тих, кого ще шукають родичі, хто не повернувся додому з українських військових, волонтерів, представників МВС та Нацгвардії. В. Наливайченко зазначив, що це ті люди, які мали повернутися у форматі "всіх на всіх".

"Ми не жонглюємо цифрами, у нас є об'єктивна картина, яку нам повідомляють родичі. Також у нас постійний зв'язок через Центр звільнення людей, яких незаконно утримують. Для нас важливо, що в цій роботі з нами працюють й урядові організації.. Українська сторона чітко розуміє, що життя кожної людини для нас важливе", - зазначив він.

Також В. Наливайченко нагадав, що вже є домовленість за лінією Червоного Хреста, "щоб раз і назавжди була встановлена доля кожної людини, що вважається зниклою безвісти". "Для нас важливо кожній родині повідомити, хто, де і за яких обставин зник, дістав поранень або, не дай Бог, був убитий", - додав глава СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА