16:15 05.05.2015

Чотирьох росіян-учасників диверсійних груп заарештовано на 2 місяці - СБУ

2 хв читати
Чотирьох росіян-учасників диверсійних груп заарештовано на 2 місяці - СБУ

Правоохоронні відомства України вживають усіх заходів для запобігання можливим терактам в Україні 9 травня, за останні п'ять днів затримано всі диверсійні групи, які готували провокації і теракти, заявляє глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

"Для нас найголовніше, що Служба безпеки повномасштабно разом із Генпрокуратурою здійснила контртерористичні заходи в наших містах і областях, в усіх, без винятку. Для нас важливо, що протягом останніх п'яти днів було затримано всі диверсійні групи і було нейтралізовано спроби здійснення терактів і в Харкові, і в Донецькій області", - заявив В.Наливайченко журналістам у Києві у вівторок після круглого столу щодо роботи пропускної системи в зоні АТО.

За словами глави СБУ, протягом п'яти днів було заарештовано чотирьох громадян Росії. "Кожну диверсійну групу, до складу якої вони входили, нейтралізовано. Двоє - Харківська область, двоє - Донецька. Їхні прізвища та дані ми також не приховуємо. Громадянин Росії Жарников, громадянин Росії Смирнов, громадянка Росії Каміус, громадянин Росії Черних - це лише за п'ять днів і це доказ того, що агресор далі направляє на наші території диверсійні групи", - резюмував глава СБУ.

У свою чергу радник глави СБУ Маркіян Лубківський поінформував, що українські суди заарештували чотирьох громадян РФ на два місяці.

"Українські суди обрали запобіжний захід для чотирьох громадян Російської Федерації, підозрюваних у вчиненні злочинів, передбачених ст. 258-3 ч. 1 КК України (створення терористичної групи або терористичної організації), у вигляді тримання під вартою впродовж наступних двох місяців", - написав він на сторіночці уFacebook.

За даними М.Лубківського, в одному випадку йдеться про громадянку та громадянина РФ, які в лютому вербували українських громадян для участі в терористичній організації, цілеспрямовано збирали інформацію про дислокацію та пересування в Донецькій і Запорізькій областях української військової техніки. Потім цю інформацію передавали до "МДБ ДНР" і використовували у бойових діях проти військових підрозділів України.

В іншому випадку українські військові затримали двох громадян РФ у складі знешкодженої диверсійно-розвідувальної групи (шість затриманих, один знищений). Група чинила збройний опір, вилучено велику кількість зброї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА