15:49 19.05.2015

11 країн-членів НАТО запропонували допомогу в лікуванні поранених бійців АТО – Міноборони України

1 хв читати
11 країн-членів НАТО запропонували допомогу в лікуванні поранених бійців АТО – Міноборони України

Свою допомогу в лікуванні та реабілітації українських військовослужбовців, які зазнали поранень під час АТО, вже запропонували 11 країн-членів НАТО, а також Ізраїль, повідомив заступник міністра оборони – керівник апарату Петро Мехед.

"Також опрацьовується питання про направлення на лікування поранених під час АТО українських військовослужбовців до Чехії, Угорщини, Естонії, Словаччини, Великої Британії, Франції, Литви та інших країн", - сказав він на брифінгу у вівторок у Києві.

П.Мехед поінформував, що на сьогодні 40 українських військовослужбовців проходять лікування та реабілітацію за кордоном.

Із початку АТО загалом пройшли лікування та реабілітацію в інших країнах 108 українських військовослужбовців.

Заступник міністра також розповів, що Збройні сили України формують психологічні центри з надання допомоги учасникам АТО.

"Згідно з рішенням МОЗ 29 госпіталів ветеранів Другої світової війни визначені центрами для проведення психологічної реабілітації військовослужбовців-учасників АТО. На сьогодні психологічну реабілітацію в таких закладах проходять понад 1 800 армійців", - зазначив він.

Крім того, П.Мехед поінформував, що на сьогодні вже створено два медичні реабілітаційні центри для учасників АТО – у Львові та в Ірпені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА