16:29 20.05.2015

Троє представників МКЧХ відвідують затриманих російських військових у київському госпіталі

2 хв читати
Троє представників МКЧХ відвідують затриманих російських військових у київському госпіталі

Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) прибули до Головного військового клінічного госпіталю Міністерства оборони України, де проходять лікування двоє російських військовослужбовців, затриманих 16 травня поблизу Щастя Луганської області.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", троє представників МКЧХ зайшли в лікарняну палату до затриманих росіян Євгена Єрофеєва й Олександра Александрова.

Як повідомлялося, 16 травня під час бойового зіткнення біля міста Щастя військовослужбовці 92-ої окремої механізованої бригади ЗСУ затримали двох російських спецназівців із складу диверсійно-розвідувальної групи супротивника. Затримані - військовослужбовці 3-ої бригади спеціального призначення, яка дислокується в Тольятті.

18 травня в Міноборони РФ заявили, що звернулися до України щодо звільнення затриманих "колишніх військовослужбовців". "Захоплені СБУ в Луганській області громадяни Росії Олександр Александров і Євген Єрофеєв на момент свого затримання 17 травня ц. р. не були чинними військовослужбовцями збройних сил РФ. Ми перевірили інформацію української сторони, - ці хлопці раніше справді проходили службу в лавах ЗС РФ і мають військову підготовку", - заявив офіційний представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков.

19 травня СБУ оприлюднила пояснення затриманих, у яких містилася, зокрема, інформація про їхні завдання на території України.

Затриманих росіян уже відвідали представники ОБСЄ, моніторингової місії ЄС і міжнародної неурядової організації Amnesty International.

МЗС України отримав ноту від російської сторони про доступ консула до російських військових і планує її розглянути з урахуванням принципу взаємності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА