12:11 23.05.2015

На Луганському напрямку обстріли бойовиків не припинялися до півночі, пошкоджені системи життєзабезпечення - Москаль

2 хв читати
На Луганському напрямку обстріли бойовиків не припинялися до півночі, пошкоджені системи життєзабезпечення - Москаль

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль повідомляє про потужний обстріл Станиці Луганської бойовиками з важкої артилерії, пошкоджені кілька житлових будинків, за попередніми даними, поранений один військовослужбовець.

"Учора (22.05) Станиця Луганська й прилеглі села зазнали потужних обстрілів із артилерії та мінометів. Вогонь, зокрема по житловому сектору, почався близько 9-ї вечора й закінчився після півночі. У селищі кілька снарядів влучили в приватні будинки, два з них пошкоджені, один повністю згорів… За попередніми даними, в результаті обстрілів у Станиці поранений один військовослужбовець. Детальні дані про постраждалих з’ясовуються", - повідомляє перс-служба Г.Москаля в суботу.

У повідомленні наголошується, що снаряди перебили лінії життєзабезпечення, частина Станиці Луганської залишається без світла та газу.

Крім того в с. Петрівка пошкоджені лінії електропередач, знеструмлено хлібозавод, який забезпечує хлібом весь Станично-Луганський, а також кілька сусідніх районів. Випічка хліба тут поки що неможлива.

Внаслідок прямого влучення снаряду пошкоджений магістральний водопровід, припинене постачання води в окупований Луганськ, а також два села на контрольованій Україною території – Артема та Нижньотепле.

"У с. Артема, що біля райцентру, також пошкоджено три будинки, один з яких (що належить багатодітній родині) зруйнований вщент. За щасливим збігом обставин ніхто не поранений і не загинув", - розповіли в прес-службі Г.Москаля.

Пізніше Г.Москаль повідомив, що українська сторона не ремонтуватиме водовід, який подає воду в Луганськ, але пропустить на свою територію ремонтників із окупованих районів.

"Два села на нашому боці лінії розмежування ми забезпечимо центральною водою в найближчі терміни, ремонтні бригади цим уже займаються. А щодо відновлення води в окупований Луганськ, то я розпорядився – ніяких ремонтних робіт тут не проводити. Якщо терористи обстрілюють нас із артилерії (забороненої Мінськими угодами), руйнують інфраструктуру та житлові будинки, примушують людей вночі ховатися по підвалах, то хай відновлюють воду, за яку, до речі, не платять ні копійки, власними силами", - заявив голова Луганської військово-цивільної адміністрації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА